'XI van het Jaar' CPL // Joaquin SEYS (linksachter - Club NXT)

Sport | Tijdens de reguliere competitie en in de play-offs lieten we volgers van de Challenger Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een 'elftal van de week' samenstellen. Op basis van die nominaties én op basis van hun keuzes voor een 'elftal van het seizoen' boetseerden we nu een 'XI van het Jaar' door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de linksachter viel de keuze op Joaquin Seys. De nog altijd maar 18-jarige Oostendenaar wisselde in het begin van het seizoen nog wel eens een basisplaats af met een plekje op de bank. Al had dat zeker ook te maken met de aantredens van Seys in de UEFA Youth League. De jonge verdediger speelde in die periode namelijk 6x mee met de youngsters van Club; die onder meer Leverkusen 2x klopten én ook een keer de betere waren van Atletico Madrid.

Sinds november - na de uitschakeling in de Youth League - was het jeugdproduct van Club Brugge evenwel niet meer weg te denken uit de basiself van Club NXT. Seys speelde uiteindelijk mee in 24 duels (14 in de competitie en 10 in de play-offs) en schopte het op het einde van de play-offs zelfs enkele keren tot aanvoerder.

Stevige concurrentie

Bij Club Brugge is het geloof in de kwaliteiten van Seys dan ook groot. Want ondanks de A-concurrentie van de ook nog maar 20-jarige Bjorn Meijer en de 22-jarige Maxim De Cuyper kreeg Seys onlangs nog een contractverlenging tot 2026.

Seys werd uiteindelijk 6x genomineerd en haalde het daarmee nipt van een andere jonge, talentvolle linksachter: Tuur Rommens. De aanvoerder van Jong Genk kreeg één stem minder dan zijn Brugse collega. De toekomst van het Belgische voetbal ziet er dus in ieder geval rooskleurig uit op de linksachterpositie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top