De sterren staan gunstig voor Leipzig om zichzelf op te volgen als bekerwinnaar

Sport |

Zaterdag staan RB Leipzig en Eintracht Frankfurt tegenover elkaar in de finale van de Duitse beker. De sterren staan gunstig voor Leipzig om voor het tweede jaar op rij de Pokal weg te kapen: de troepen van Marco Rose verkeren in bloedvorm na zes overwinningen op rij, waaronder tegen Bayern München, terwijl Frankfurt maar twee van zijn laatste dertien competitiematchen kon winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Titelverdediger Leipzig is dan ook de grote favoriet in de finale van de DFB Pokal. Toch zal Frankfurt zijn vel duur verkopen, want deze finale is de laatste kans voor de Adelaars om volgend seizoen Europa League te spelen. Een kans die de Europa League-laureaat van 2022 met beide handen wil grijpen.

Een (schrale) troost misschien voor Daichi Kamada en co., mochten ze het onderspit delven tegen Leipzig: dankzij hun zevende plek in de competitie zijn ze sowieso al verzekerd van een ticket voor de play-offs van de Conference League.

Frankfurt niet kansloos

Frankfurt mag dan wel de underdog zijn in de bekerfinale, de club aan de oevers van de Main is allerminst bij voorbaat kansloos: voetbal volgt immers niet altijd de wetten van de logica. Tegen Bundesliga-rivaal Leipzig zal de vorm van de dag waarschijnlijk het verschil maken tussen overwinning en nederlaag.

Nog een troef voor Frankfurt: het besluit om trainer Oliver Glasner tot het einde van het seizoen aan te houden en dan pas afscheid van hem te nemen, heeft geleid tot een zekere stabilisatie en rust in het team. Desalniettemin lijkt de coach zijn spelopvatting niet meer zo overtuigend op de spelers over te kunnen brengen als in de eerste seizoenshelft, ook al kan Glasner nu terugvallen op zijn beste opstelling. De energieke band die Glasner en zijn manschappen verbond, is afgezwakt.

De interactie met de fans is daarentegen wel nog springlevend. Bij Frankfurt hopen ze dat de meer dan 40.000 verwachte Frankfurt-fans in het Berlijnse Olympiastadion hun spelers vooruit zullen stuwen.

Frankfurt zal de finale trouwens spelen in een speciaal shirt: helemaal wit, met een zwart streepelement op de voorkant. Hierop staan verticaal de jaren van de vorige bekeroverwinningen: 1974, 1975, 1981, 1988 en 2018, met daarboven in het zwart het logo van Eintracht Frankfurt.

Bekijk de finale van de Duitse beker tussen RB Leipzig en Eintracht Frankfurt zaterdag om 20u op Eleven 1 (beschikbaar met de tv-optie Pickx Sports van Proximus).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top