'XI van het Jaar' CPL // Aleksandar VUKOTIC (centrumverdediger - SK Beveren)

Sport | Tijdens de reguliere competitie en in de play-offs lieten we volgers van de Challenger Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een 'elftal van de week' samenstellen. Op basis van die nominaties én op basis van hun keuzes voor een 'elftal van het seizoen' boetseerden we nu een 'XI van het Jaar' door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gisteren gaven we u al mee dat RWDM-verdediger Jake O'Brien de meeste nominaties binnenhaalde en zo meer dan terecht in het hart van onze 'XI van het Jaar'-defensie terecht kwam. De sterke Ier vormt in ons elftal een centraal verdedigingsduo met Aleksandar Vukotic. De rijzige (2m01) Serviër werd 9x genomineerd voor het 'XI van de Week' en voor de 'ultieme XI van het seizoen' en eist daarmee met veel schwung een plaatsje op in het XI.

Nochtans kende Vukotic geen al te beste voorbereiding. De verdediger wilde na vier jaar Freethiel graag andere lucht opsnuiven en had verschillende gesprekken met buitenlandse clubs, maar bleef uiteindelijk toch in het Waasland. Na een goed gesprek met coach Wim De Decker raakte Vukotic weer helemaal gefocust op SKB en bekleedde hij een vooraanstaande rol in de titelrace van zijn club. Vukotic was met zijn lengte, kracht en ervaring een bijzonder wapen in de Beverse verdediging; maar in de play-offs werd hij ook offensief belangrijk. Zo scoorde hij de enige goal op bezoek bij Beerschot (0-1) én zorgde hij voor de 1-1 in de belangrijke clash met RWDM.

Einde contract

Dat Beveren uiteindelijk niet promoveerde zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor de toekomst van de lange Serviër; want Vukotic is einde contract en de kans is dus reëel dat hij straks elders aan de slag kan / gaat. Zijn selectie voor ons 'XI van het Jaar' kan alvast een extra troef zijn.

Vukotic (en O'Brien) haalden het in de verkiezing trouwens vlot van de andere centrumverdedigers. Jonathan Heris (RWDM) bleef steken op vijf nominaties, terwijl Ibe Hautekiet (Club NXT, SL16 FC), Joedrick Pupe (Lierse), Apostolos Konstatopoulos (Beerschot), Hervé Matthys (Beerschot), Jan Van Den Bergh (Beerschot) en Teo Quintero (Deinze) vier nominaties achter hun naam kregen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top