Charleroi, Mechelen, Limburg of Leuven: wie bereikt de kwartfinales van de BNXT League?

Sport |

Terwijl Filou Oostende en Antwerp Giants nog volop bikkelen om de Belgische landstitel, gaat in de BNXT League de finale crossborderfase in met Nederland. Met Leuven - Charleroi en Mechelen - Limburg staan daar twee mooie affiches op het programma in de vierde ronde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is niet altijd simpel om volgen, maar de BNXT League bestaat uit twee delen: een nationaal luik, waarin de Belgische ploegen onderling strijden om de landstitel en dan een crossborder luik, waarbij ook de Nederlandse teams in de dans springen en waarbij gestreden wordt om de BNXT-titel. De beste ploeg van de Lage Landen, zeg maar.

Terwijl Oostende en Antwerp nog bezig zijn aan hun finale in de nationale play-offs, zijn voor een aantal Belgische ploegen al de crossborder play-offs al begonnen. Het gaat om Leuven Bears, Limburg United, Spirou Charleroi en Kangoeroes Mechelen. Zij werkten vorige week de derde ronde af en zitten nu aan de vierde ronde, net voor de kwartfinales.

In principe zouden er ook al Nederlandse ploegen deelnemen aan die vierde ronde -een soort play-in voor de kwartfinales-, maar die presteerden ondermaats in de Gold en Silver League, waardoor enkel ZZ Leiden en Donar Groningen -die nu bezig zijn aan hun finale in het Nederlandse kampioenschap- nog kans maken op die BNXT League-titel. De verliezende finalisten van de nationale play-offs treden vanaf de kwartfinales in de arena tegen de winnaars van deze vierde ronde. De landskampioenen van beide landen zijn verzekerd van een stek in de halve finales.

Mechelen als favoriet, Charleroi in lastig parket

Deze vierde ronde wordt dus een 100% Belgische aangelegenheid. Met Leuven – Charleroi en Mechelen – Limburg staan er twee mooie affiches op het menu. Leuven en Charleroi eindigden respectievelijk 6e en 5e in het reguliere kampioenschap. Voor de Leuvenaars betekende dat net het missen van de Elite Gold Group, een domper na een knappe campagne, maar dat zette de ploeg van coach Eddy Casteels nadien recht met een ijzersterke reeks in de Elite Silver. Daarin wonnen ze alle tien hun wedstrijden.

In de nationale play-offs eindigde het verhaal echter in de kwartfinales tegen Kangoeroes Mechelen, waardoor ze in de derde ronde van de crossborder play-offs tegen Heroes Den Bosch uitkwamen. Er werd vlot gewonnen van de Nederlandse uittredend kampioen, met een plekje in deze vierde ronde als gevolg. Charleroi had het daarentegen lastig in de Elite Gold, maar herstelde net op tijd voor de derde ronde in de crossborder play-offs tegen Aris Leeuwarden. Daarin won het tweemaal vlot. Nu wacht een moeilijkere opdracht tegen Leuven.

In de andere match-up van de vierde ronde in de BNXT League vertrekt Kangoeroes Mechelen als topfavoriet tegen Limburg United. De Mechelaars speelden een uiterst sterke Elite Gold, waarin ze maar nipt achter Oostende eindigden. Vervolgens moesten ze tegen de regerende landskampioen aan de bak in de halve finales van de nationale play-offs. Ze dreven de kustploeg tot het uiterste, maar gingen finaal onderuit. Onderweg naar die halve finale had de ploeg van coach Kristof Michiels in de achtste finales ook al Limburg uitgeschakeld. De Limburgers azen dus op revanche, al schatten we deze Kangoeroes toch net iets hoger in. Wie weet worden ze zelfs een outsider voor de BNXT-titel.

Volg de crossborder playoffs van de BNXT League live op Pickx+ Sports, beschikbaar in de Pickx Sports tv-optie van Proximus Pickx.

Meer lezen over Belgisch basketbal?
Antwerp Giants wacht titanenduel tegen Oostende in finale BNXT League
Thijs De Ridder gaat met Antwerp Giants voluit voor de landstitel: "De druk ligt bij Oostende"

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top