'XI van het Jaar' CPL // Rafik BELGHALI (rechtsachter - Lommel SK)

Sport | Tijdens de reguliere competitie en in de play-offs lieten we volgers van de Challenger Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een 'elftal van de week' samenstellen. Op basis van die nominaties én op basis van hun keuzes voor een 'elftal van het seizoen' boetseerden we nu een 'XI van het Jaar' door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de rechtsachter volgt Lommeltalent Rafik Belghali zichzelf op. De nog altijd maar 20-jarige flankverdediger kende een ijzersterke eerste seizoenshelft waarin hij al het goede van zijn doorbraakjaar 2021-2022 bevestigde én zelfs nog overtrof.

De Algerijnse Belg vijzelde zijn statistieken op met zes goals en drie assists in 18 duels en was daarmee ook goed op weg om met de vingers in de neus de vlotst scorende verdediger ooit te worden in 1B. Maar tijdens de winterstop sloeg het noodlot toe. Belghali blesseerde zich zwaar aan de knie (meniscus) en was out voor de rest van het seizoen.

Op naar 1A

Daarmee lijken de minuten van Belghali in het shirt van Lommel ook meteen geteld te zijn, want de Limburger staat al langer op de radar van heel wat eersteklassers en vooral KV Mechelen zou heel concreet zijn. Een opstap naar 1A zou alvast een logische stap zijn voor één van de grootste talenten van de Challenger Pro League.

Belghali kreeg uiteindelijk acht nominaties achter zijn naam en haalde het zo ruim voor Club NXT-verdediger Kyriani Sabbe (vier nominaties) en de polyvalente Stefano Marzo (Dender - drie nominaties).

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top