Gaat Vinicius Jr. noodgedwongen La Liga verlaten?

Sport | Vinicius Jr. werd afgelopen weekend weer het slachtoffer van racistische beledigingen in La Liga, waar een deel van de fans van Valencia zwaar uit de bocht gingen. De Braziliaan gaat de strijd nog een keer aan om de mentaliteit in het voetbal (en de maatschappij) mee te helpen veranderen vooraleer hij overweegt om Real Madrid te verlaten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vinicius Jr. is helaas niet de eerste speler die te maken krijgt met racisme in het voetbal. In La Liga kwam het de afgelopen maanden veel te vaak voor. De Braziliaanse flankaanvaller kreeg de voorgaande maanden al heel veel beledigingen naar zijn hoofd geslingerd in de Spaanse stadions.

Er werd echter niet opgetreden door de Spaanse autoriteiten, waardoor de maat intussen meer dan vol is. Real Madrid is misschien wel de meest invloedrijke club ter wereld en wie weet kunnen zij nu wel het een en ander écht in gang zetten.

Een racistische La Liga volgens Vinicius Jr.

Carlo Ancelotti was na de match de eerste die terecht van leer trok. De Italiaanse trainer weigerde de partij te analyseren en liet weten dat er enkel kon gepraat worden over de laffe houding van bepaalde fans die Vinicius vergeleken met een aap. Volstrekt onaanvaardbare gebaren en uitlatingen. En het was ook niet de eerste keer dat zoiets dit seizoen in Spanje gebeurde.

Heel veel spelers en ex-spelers steunen Vinicius. Ze deden dat onder meer via de sociale media. De Braziliaanse international sprak na de match ook over het voorval in het stadion van Valencia. "Racisme is normaal in La Liga. De competitie vindt het normaal, de federatie ook en de tegenstanders moedigen het aan. Dit kampioenschap, dat ooit dat van Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano en Messi was, is dat van de racisten geworden."

De Spaanse pers verenigt zich

In Spanje wijdde de pers dinsdag zeer veel aandacht aan de ‘Vinicius-affaire’, of beter gezegd aan de problemen van racisme waarmee het land wordt geconfronteerd. Iedereen verenigde zich. "De wereld is voor Vinicius", titelt dagblad AS. Marca ging nog een stap verder. Ze brachten een paginagroot artikel, met zwarte achtergrond op de voorpagina. Zonder foto. "Het is niet genoeg om niet racistisch te zijn, je moet antiracistisch zijn", benadrukt de krant. Het probleem gaat echter verder dan het voetbal. Het hele land krijgt een slechte reputatie door dit voorval. De Spaanse regering zal dus ook zijn verantwoordelijkheid moeten nemen.

Vinicius zou volgens de altijd goed geïnformeerde transferspecialist Fabrizio Romano op dit moment niet van plan zijn om Real Madrid te verlaten. De Braziliaanse international zou binnenkort zelfs tot 2027 kunnen verlengen bij de Koninklijke. Het zou ook een mooi antwoord zijn om de dommeriken niet dié macht te geven om Vinicius Spanje te ‘laten ontvluchten’.

Het programma van de 36ste speeldag van La Liga op Eleven Sports:

Dinsdag 23 mei

Woensdag 24 mei

Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top