Jérémy Doku onder stoom: Rode Duivel is beste dribbelaar in Europa

Sport | Stade Rennes is bezig om het seizoen op indrukwekkende manier te eindigen. Ze kunnen rekenen op een Jérémy Doku in topvorm. De Rode Duivel laat zich zien met indrukwekkende dribbels.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Speelt Stade Rennes volgend seizoen in Europa? Ze staan er goed voor, maar de verschillen zijn klein in de rangschikking. Er zijn nog twee matchen te gaan en Rennes staat op één punt van de Europese plaatsen. Ze hopen dat Jérémy Doku nog twee partijen zijn huidige niveau kan halen.

De ex-speler van Anderlecht is al een tijdje topfit en de flankaanvaller lijkt eindelijk het juiste ritme te hebben gevonden. Hij is sinds april verlost van zijn fysieke ongemakken en met 5 goals en 2 assists kende hij zeer productieve weken. Voordien stond de teller op 2 goals en 2 assists. Doku heeft inzake statistieken dus een versnelling hoger geschakeld, maar ook zijn dribbels zijn nog snediger dan anders.

Verlost van fysieke ongemakken

Jérémy Doku kende al bijzonder veel pech met blessures, waardoor hij nooit echt in een goed ritme kwam. De Belg was wel net op tijd fit om het WK te halen. Roberto Martinez gebruikte hem echter spaarzaam, omdat ze logischerwijs geen risico wenste te nemen met de blessuregevoelige speler.

Sinds eind maart miste Doku amper twee wedstrijden wegens last aan de hamstrings. Sinds hij weer veelvuldig matchen kan spelen zijn zijn niveau en statistieken danig de hoogte ingegaan. Op zijn 20ste kan Doku nu eindelijk de doorbraak forceren in de Ligue 1.

Toptalent maakt reputatie waar

Doku staat al vele jaren te boek als een talent van de buitencategorie en het is ook daarom dat Rennes 27 miljoen euro betaalde aan Anderlecht. Maar de explosieve speler sukkelde met heel veel spierblessures en dat zorgde voor wat vertraging in zijn ontwikkeling. Nu hij eindelijk een langere periode fit is, toont hij zijn klasse.

Doku is een speler waarvoor de mensen naar het stadion komen en hij zorgt voor spektakel. Met gemiddeld 6,7 geslaagde dribbels per match is hij zelfs de meest effectieve dribbelaar in Europa. Dat zijn straffe statistieken. Vorig jaar scoorde de speler van Rennes ook al hoog in dit lijstje met 184 opgezette dribbels. Mbappé was de nummer met 201.

Opvallend: Doku wist er 110 goed af te ronden en niemand in Frankrijk deed beter inzake succesratio. Dat is alvast zeer goed nieuws voor Domenico Tedesco. Een topfitte Doku is immers een zekerheid in de selectie en het is te hopen dat hij ook voor de interlands tegen Oostenrijk (17 juni) en Estland (20 juni) fit is.

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top