'XI van het Jaar' CPL // Beau REUS (doelman - SK Beveren)

Sport | Tijdens de reguliere competitie en in de play-offs lieten we volgers van de Challenger Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een 'elftal van de week' samenstellen. Op basis van die nominaties én op basis van hun keuzes voor een 'elftal van het seizoen' boetseerden we nu een 'XI van het Jaar' door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In doel viel de keuze op Beverengoalie Beau Reus. De 21-jarige Nederlander haalde zeven nominaties binnen en deed zo nipt beter dan de uittredende 'Doelman van het Jaar'; RWDM-aanvoerder Théo Defourny.

Reus begon nochtans niet als titularis aan het seizoen. De jonge Nederlander was in de zomer overkomen van Jong AZ om de ervaren Jorn Brondeel het vuur aan de schenen te leggen, maar toen die al heel vroeg in het seizoen een blessure aan het onderbeen opliep greep Reus zijn kans. De Alkmaarder groeide stelselmatig uit tot een uiterst betrouwbaar sluitstuk en stond zijn positie als numéro uno niet meer af.

In totaal stond Reus in 31 van de 32 wedstrijden onder de lat. Daarin hield hij 11x de nul en ontpopte hij zich tot koning van de clean sheets. Nu mag daar dus nog een titel als beste doelman bij in ons 'XI van het Jaar.'

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top