Dit zijn de verschillende scenario's voor de titel in de Jupiler Pro League

Sport | Drie ploegen kunnen twee speeldagen voor het einde nog aanspraak maken op de titel in de Jupiler Pro League: Royal Antwerp FC, Union SG en KRC Genk. Welke scenario’s om kampioen te worden zijn er mogelijk voor deze drie ploegen? Pickx zet ze even op een rij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Antwerp heeft de beste papieren om kampioen te worden. Union SG heeft zijn lot ook nog in eigen handen, terwijl KRC Genk nog hoop mag koesteren. Alles is nog mogelijk in deze Champions’ Play-offs!

Antwerp is kampioen als...

Antwerp heeft het makkelijkste scenario. Als zij volgend weekend Union SG in eigen huis weten te verslaan, mogen ze zich na 66 jaar weer de beste ploeg van België noemen. Zij hebben een half punt meer dan Union, waardoor een overwinning voldoende zou zijn met nog één speeldag te gaan. Als Antwerp verliest van Union, moet het hopen dat de Brusselaars op de laatste speeldag verliezen van Club Brugge en Antwerp moet dan zelf gaan winnen in Genk.

Union SG is kampioen als...

Union SG zal pas op de laatste speeldag een eventuele titel kunnen vieren. Er zijn twee scenario’s mogelijk. Bij het eerste moet Union SG winnen op het veld van Antwerp en op de laatste speeldag minstens één punt pakken tegen Club Brugge. Als Union SG gelijkspeelt in Antwerpen, moet het op de laatste speeldag meer punten pakken dan Antwerp. Het moet dan hopen op een nederlaag of gelijkspel van de Great Old. Bij een nederlaag heeft Union dan genoeg aan een punt tegen Club Brugge, als Antwerp gelijkspeelt moeten de troepen van Karel Geraerts winnen van de Bruggelingen.

KRC Genk is kampioen als…

In Limburg hebben ze hun lot niet meer in eigen handen. Daar zullen ze een zes op zes moeten halen om alsnog kampioen te worden. Bovendien moeten de andere teams nog de nodige punten laten liggen. Bij een gelijkspel tussen Antwerp en Union moet Genk hopen dat de Brusselaars op de laatste speeldag ook niet winnen van Club Brugge. Bij een zege van Union op Antwerp, moet Club Brugge op de laatste speeldag winnen van Union. Racing Genk heeft sowieso nood aan twee overwinningen tegen Club Brugge en Antwerp.

Het programma van speeldag 5 in de Champions' Play-offs van de Jupiler Pro League:

Zondag 28 mei

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top