Casper Nielsen geeft Union SG een duwtje in de rug in de titelrace

Sport | De vierde speeldag van de play-offs in de Jupiler Pro League ligt achter de rug. Het is tijd om een balans op te maken van die wedstrijden. Pickx Sports selecteerde voor jou de speler, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Casper Nielsen

Casper Nielsen begon op de bank tegen Royal Antwerp FC, maar mocht de tweede helft aanvatten. De onfortuinlijke Clinton Mata kon niet meer verder en bleef achter in de kleedkamer, waardoor Denis Odoi naar rechts uitweek. Nielsen mocht zich uitleven centraal op het middenveld en toonde zijn klasse. Hij zorgde er haast op zijn eentje voor dat Club de drie punten thuis wist te houden. De 29-jarige Deense middenvelder wist met twee treffers zijn ex-werkgever Union SG een duwtje in de rug te geven in de titelstrijd.

Doelpunt van het weekend: Nene Dorgeles

KVC Westerlo maakte een einde aan de Europese droom van Standard door met ruime 3-0-cijfers te winnen. De Kemphanen konden rekenen op hun spits Nene Dorgeles, die twee keer de weg naar de netten wist te vinden. Zijn eerste doelpunt was, net als het tweede, een voorbeeld van een perfecte tegenaanval. In de Europe Play-offs is alles al beslist. AA Gent speelde 2-2 tegen Cercle Brugge en is zeker van de eerste plaats. Het cijfer van het weekend: 23

Het record van Branko Strupar is na bijna een kwarteeuw van de tabellen geveegd. Mike Trésor schreef geschiedenis door tegen Union SG zijn 23ste assist uit te delen in de Jupiler Pro League. Niemand deed ooit beter in de Belgische competitie. Een zeer straffe prestatie van de middenvelder. Trésor heeft zelfs nog twee wedstrijden om zijn aantal nog wat te verhogen. Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top