Antwerp kan na 66 jaar de titel grijpen tegen Union SG

Sport | De ontknoping in de Jupiler Pro League komt er stilaan aan. In de Europe Play-offs is alles al beslist, maar in de Champions' Play-offs is er nog een pittige strijd aan de gang. Op de vijfde speeldag kan de beslissing vallen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie gaat de titel grijpen? Na de vorige speeldag lijkt het nog tussen Royal Antwerp FC en Union SG te gaan. Beiden nemen het zondag om 13u30 tegen elkaar op de Bosuil. De Great Old verloor vorige week na een matige prestatie met 2-0 van Club Brugge.

Mark van Bommel was achteraf niet gelukkig over de prestatie van zijn team, maar hij was alsnog een tevreden trainer toen bleek dat KRC Genk en Union SG gelijkspeelden tegen elkaar. Daardoor staat Antwerp aan de leiding met gelijke punten met Union SG. Als Antwerp die thuismatch in een uitverkochte Bosuil weet te winnen, is het na 66 jaar weer kampioen van België. Union hoopt dat uiteraard te voorkomen.

Om 18u30 trekt KRC Genk naar Club Brugge. De Limburgers hebben drie punten minder en voor hen lijkt het stilaan game over te zijn. Alles moet al meezitten als Genk nog de titel wil grijpen. Na een 4 op 12 in de Champions’ Play-offs lijkt het voor Genk stilaan voorbij te zijn. Club Brugge, dat het zonder de geschorste Noa Lang moet doen, heeft niets meer te winnen of verliezen. Zij willen de laatste thuismatch van het seizoen wellicht wel tot een goed einde brengen.

Laatste thuismatch voor Deila bij Standard?

In de Europe Play-offs is AA Gent zeker van de eerste plaats en het ticket voor de voorrondes van de Conference League. De Buffalo’s hebben met nog twee speeldagen te gaan 8 punten meer dan Standard, Westerlo en Cercle Brugge. Zaterdag trekt AA Gent om 18u15 naar ’t Kuipje. Westerlo wil zijn straffe seizoen goed afsluiten in eigen huis. Voor Gift Orban is het een ‘speciale’ wedstrijd. Op 11 februari speelde hij zijn eerste competitiematch in België in Westerlo en met 2 goals toonde hij meteen zijn schutterskwaliteiten. Het werd toen 3-3. Aangezien er niets meer op het spel staat, kunnen de twee teams er een mooie open wedstrijd van maken voor de fans.

Om 20u45 speelt Standard zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Cercle Brugge. De play-offs waren een grote teleurstelling voor de Rouches, die een zwakke 2 op 12 haalden. In de Vurige Stede zijn ze vooral in de ban van de transfersoap rondom Ronny Deila, die op weg zou zijn naar Club Brugge. Hoe gaan de fans reageren? Gaan ze nog een charmeoffensief lanceren om Deila te overtuigen om in Luik te blijven, of krijgt hij de volle laag vanwege de grote flirt met een rivaal? Cercle Brugge heeft ook niets meer te winnen, maar wil zijn knap seizoen afsluiten met een goed gevoel. Een zege op Sclessin zou het seizoen nog wat extra glans geven.

Het programma van speeldag 5 in de play-offs van de Jupiler Pro League:

Europe Play-offs

Zaterdag 27 mei

Champions' Play-offs

Zondag 28 mei

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top