Patro komt naar CPL als kampioen; Perbet wint in extremis titanenstrijd tegen Chevalier en wordt topschutter

Sport | Hoewel de drie promovendi van 1e Nationale (Patro Eisden, RFC Luik en Francs Borains) al bekend waren, was er toch nog heel wat strijd op de allerlaatste speeldag van het seizoen. Zo moesten Patro en Luik nog knokken voor de titel terwijl Teddy Chevalier en Jérémy Perbet de strijd aangingen voor het topschutterskroontje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Patro Eisden en Luik gingen met een gelijk aantal punten de slotspeeldag in. De Limburgers hadden wel een match meer gewonnen en moesten dus gewoon even goed doen als de Luikenaars om de titel binnen te rijven. Dat bleek geen probleem te zijn. Terwijl RFC Luik met 6-2 won van Knokke, blikte Patro Eisden Dessel in met 3-0.

Beide teams eindigen het lange seizoen (38 matchen) zo met 86 punten. Patro Eisden promoveert als kampioen; RFC Luik moet tevreden zijn met de titel van vice-kampioen. Ook de derde promovendus - Francs Borains - sloot het seizoen in schoonheid af met een 0-3 tege tegen Zébra Elites (de U23 van Charleroi).Perbut!

De strijd om de titel van topschutter was wél een pak spannender. Teddy Chevalier (Francs Borains) en Jérémy Perbet (RFC Luik) begonnen de slotspeeldag met evenveel goals (28). Chevalier dikte zijn totaal nog aan tot 30, maar dat bleek niet voldoende om Perbet af te houden. De inmiddels 38-jarige doelpuntenmachine scoorde een hattrick tegen Knokke en tikte zo af met 31 goals. Zijn derde - en dus beslissende goal - scoorde hij in de 90e minuut! Perbut voegt dus alweer een topschutterstitel toe aan zijn erelijst.

Volgend jaar speelt de Fransman nog een jaartje mee in de Challenger Pro League. Door de promotie werd er een clausule geactiveerd in zijn contract en zelf heeft hij ook al aangegeven dat hij straks Les Sang et Marine wil bijstaan in 1B.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top