Waarom een eventuele overstap van Deila naar Club een ramp zou zijn voor Standard

Sport |

Club Brugge hengelt al een poosje naar de diensten van Ronny Deila, en volgens Vlaamse media staat de Noor zelfs dicht bij een overstap naar Jan Breydel. Als de coach besluit om Luik te verlaten, zou dat een enorme aderlating zijn voor Standard.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het seizoen van Club Brugge is niet vlekkeloos verlopen. Na een uitstekende start onder Carl Hoefkens raakte blauw-zwart de weg kwijt. Hoefkens moest het bekopen met zijn ontslag. Daarna nam Scott Parker het over, maar de Engelsman kon nooit resultaten boeken: een mismatch, heette het. Om tijd te kopen in z’n zoektocht naar de ideale opvolger, stelde het Brugse bestuur Rik De Mil aan als interim-coach tot het einde van het seizoen.

Nu zouden de Bruggelingen Standard-coach Ronny Deila in het vizier hebben. Een piste die kwaad bloed zet bij het rode supporterslegioen, waar de Noor graag gezien wordt. Er is echter nog niets officieel en de informatie is enkel gepubliceerd in de Vlaamse pers, maar toch: geen rook zonder vuur.

Van zijn kant lost Deila niets. Hij heeft met zijn sportief directeur veel werk voor de boeg om het volgende seizoen voor te bereiden, zo stelt hij. Standard zegt van niets te weten. Als hij zou vertrekken, zou dat een ramp zijn voor de Rouches.

Deila zette Standard weer op de rails

Na een dramatisch seizoensbegin, waarin Standard zowaar met de degradatiezone flirtte, kwam Deila aan het roer met als doel de ploeg weer op de rails te krijgen en de Europe Play-offs te bereiken. De Noor slaagde daar wonderwel in. De Rouches hebben een nieuwe manier van spelen gevonden, een filosofie die past bij de mentaliteit van de club en hernieuwde verstandshouding met de supporters.

Hoewel niet alles perfect was, met name door een onevenwichtige kern en een gebrek aan kwaliteit op bepaalde posities, valt het werk dat Deila in zo’n korte periode heeft verricht toch op. Nu naar een andere club trekken, en dan nog naar een rivaal en concurrent, zou een klap betekenen voor het wederopbouwproces dat een jaar geleden begon.

Weer vanaf nul beginnen?

Zowel de club, spelers als fans hebben Deila bij Standard omarmd. Waarom vertrekken? Standard speelt volgend jaar niet Europees, Club wel. Voor de Noor zou een verhuis naar Brugge een stap vooruit zijn. Vooral omdat Club over meer financiële middelen beschikt, waardoor de Bruggelingen naar eigen inzicht een ploeg kunnen samenstellen. Bij Standard moest hij roeien met de riemen die hij had.

Maar als hij de boorden van de Maas zou inruilen voor de kanalen van de West-Vlaamse hoofdstad, terwijl zijn contract in Luik loopt tot juni 2025, moet Standard opnieuw heropbouwen. Een nieuwe coach neemt immers een nieuwe filosofie en nieuwe ideeën mee, en de kern zou opnieuw opgebouwd moeten worden rond hem en zijn wensen. Het Deila-jaar zou dus een verloren jaar zijn.

Volg de Jupiler Pro League, en met name de wedstrijd van Westerlo tegen Standard deze zaterdag om 18u15, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top