Lierse, Deinze en Beerschot investeren in jeugdtalenten; Van Hout krijgt nieuwe functie bij Lommel

Sport | De voorbije dagen deelden Lierse, Deinze en Beerschot enkele profcontracten uit aan talentvolle youngsters terwijl de 36-jarige Kristof Van Hout besliste om zijn (hand)schoenen aan de haak te hangen en zijn kans te wagen als hoofd van de Lommelse jeugdopleiding.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De doelman was sinds vorige zomer derde doelman in Lommel nadat hij een mooie carrière uit had gebouwd bij Kortrijk, Standard, KRC Genk en KVC Westerlo. Maar na zo'n zeventien jaar in het profvoetbal stopt de rijzige goalie (2m07) nu zijn actieve loopbaan en gaat hij aan de slag als 'Academy Director' bij Lommel. Kristof Van Hout stond in het afgelopen seizoen 16 minuten onder de lat (en kampte met hardnekkige rugproblemen).

Bij Lierse maakten ze eerder deze week dan weer de komst van Bas Wouters bekend. De 18-jarige centrale verdediger komt over van KVC Westerlo, waar hij deel uitmaakte van de U23-ploeg. Bij Lierse krijgt hij nu één jaar zijn kans in de A-kern.

Deinze legde Andreas Spegelaere dan weer vast voor één jaar (met optie). De defensieve middenvelder zat dit seizoen al enkele keren op de bank bij de A-ploeg, maar kreeg daarbij geen speelminuten. Daar zou dan volgend seizoen verandering in moeten komen voor de 20-jarige ex-Buffalo (Spegelaere speelde tot zijn 15e voor AA Gent).

En ook bij Beerschot trokken ze deze week de kaart van de jeugd. Benjamin Kaissi, Keano De Stobbeleir en Lukas Rocha Torres tekenden er hun eerste profcontract en mogen dus beginnen aan een carrière als profvoetballer. Kaissi is een rechtsachter, De Stobbeleir speelt op het middenveld en Rocha Torres is een aanvaller.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top