De toekomstige Rode Duivels: Largie Ramazani, de ‘onbekende’ parel uit La Liga

Sport | In 2023 stelt Pickx elke week een jong Belgisch talent voor waarvan verwacht wordt dat hij in de toekomst een rol zal gaan spelen bij de Belgische nationale ploeg. Vandaag is het de beurt aan Largie Ramazani.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In België wordt bijzonder vaak gekeken naar de prestaties van de Belgische spelers in de Premier League. In Spanje krijgt Thibaut Courtois veel aandacht, maar naast Eden Hazard en Yannick Carrasco speelt er nog een Belg in La Liga: Largie Ramazani.

Via Anderlecht en Manchester United

Ramazani is een grote onbekende voor de neutrale Belgische voetbalfan. In 2013 vertrok hij bij de jeugd van Anderlecht om op 12-jarige leeftijd naar het Engelse Charlton Athletic te trekken. Een zeer grote stap, maar Ramazani deed het er zeer goed. Na vier jaar kwam het grote Manchester United hem daar wegplukken.

De flankaanvaller had geen zin om lang te wachten op een kans in de eerste ploeg en drie jaar later maakte hij transfervrij de overstap naar de toenmalige Spaanse tweedeklasser Almeria. Een stapje terugzetten om er nadien weer twee vooruit te kunnen zeten. Hij kende een goed eerste seizoen met 29 wedstrijden met daarin 5 doelpunten en 1 assist. Het seizoen nadien loodst hij met 9 doelpunten en 1 assist in 33 wedstrijden Almeria naar La Liga.

Gescoord tegen Courtois

Ramazani begon goed aan het seizoen en scoorde al snel tegen het Real Madrid van Thibaut Courtois. Ramazani viel nadien een beetje terug, maar is een vaste invaller als linker- of rechterflankaanvaller. Zijn eerste seizoen in La Liga is dus zeker niet onaardig met 3 doelpunten en 1 assist in 31 wedstrijden. Kan hij net als in de Spaanse tweede klasse de komende seizoenen ook in de eerste klasse progressie boeken? Als Ramazani, nog altijd maar 22 jaar, daarin slaagt kan het snel gaan.

Ambitieus is hij zeker, dat bleek in oktober vorig jaar. “Al van kinds af, wil ik voor België spelen. Ik hoop dat ik nog mee mag naar Qatar. Dat is een van mijn doelen. Ik denk dat ik het kan. Maar ik denk toch een kans te maken. Ik zie dat ik kwaliteiten heb. Maar ik zal niet kwaad zijn als ik er niet bij ben”, vertelde Ramazani aan Het Nieuwsblad.

Qatar lukte niet, maar het EK 2024 is een gezonde ambitie. Al zal hij volgend seizoen dan wel de volgende stap als basispion moet zetten in La Liga.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top