Francs Borains komt naar de CPL met een team dat doorspekt is met 'oude bekenden' uit 1A én 1B

Sport | Francs Borains heeft zich woensdag verzekerd van een plekje in de Challenger Pro League. De Henegouwers waren sportief al ietsje langer zeker, maar moesten wachten op een uitspraak van het BAS inzake hun geweigerde licentiedossier. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport gaf het nummer drie uit eerste nationale gelijk waardoor ze straks - samen met Patro Eisden en RFC Luik - aan de bak mogen bij de profs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De voorzitter van de club - Georges-Louis Bouchez - kent iedereen. Maar wie speelt er eigenlijk allemaal bij de vervolgclub van Boussu Dour (dat tussen 2009 en 2014 ook al uitkwam in tweede klasse)?

Heel wat oude bekenden uit ons profvoetbal, zo blijkt. Zo staat Adrien Saussez (ex-Tubize, ex-Union) er onder de lat terwijl ook quasi de volledige verdediging uit namen bestaat die u niet onbekend in de oren zullen klinken. Benjamin Boulenger (ex-Charleroi, ex-OHL, ex-Seraing) en Dimitri Mohamed (ex-Moeskroen) vormen het ervaren hart van de defensie terwijl ook Nathan Fuakala (ex-Club NXT, gehuurd van Deinze) ook regelmatig minuten maakte. Ook flankverdedigers Tracy Mpati (ex-Lokeren, ex-RWDM) en Grégory Grisez (ex-Roeselare, ex-Beerschot) hebben een verleden in 1B.

Ook op het middenveld lopen er wel wat oude bekenden rond. Zo speelt Mégan Laurent (ex-Tubize, ex-Lierse, ex-Eupen) nu in de Borinage terwijl ook Sada Diallo (gehuurd van  RWDM) heel wat minuten maakte. Daarnaast deden ook Clément Tainmont (ex-Charleroi, ex-Moeskroen) en Corenthyn Lavie (ex-RWDM) meer dan hun duit in het zakje bij het bewerkstellingen van de promotie.

Maar dé man van het seizoen staat in de spits bij Francs Borains. Teddy Chevalier (ex-Zulte Waregem, ex-Moeskroen) scoorde dit seizoen al 28 goals en deelt daarmee de leidersplaats in de topschutterslijst van eerste nationale met ene... Jérémy Perbet (RFC Luik).

Ook de man die de ploeg naar de promotie leidde heeft een verleden in 1B. De Fransman Arnauld Mercier staat sinds eind vorig seizoen aan het roer bij Les Verts en hem kennen we natuurlijk nog van bij Roeselare, Seraing en Waasland-Beveren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top