Inter kan deze droomweek met een klepper afsluiten

Sport | Inter, dat zich onlangs kwalificeerde voor de Champions League-finale, ontvangt deze zondag Napoli, de Italiaanse kampioen. Als de Milanezen deze wedstrijd winnen, kunnen ze een Champions League-ticket bemachtigen voor het volgende seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na regen komt zonneschijn, dat weten de Nerazzurri inmiddels goed genoeg. Een maand geleden lagen ze zo goed als in de lappenmand met slechts één punt op twaalf in de Serie A, maar sindsdien is de hemel opgeklaard. Nu is Inter in de running om een mooie hattrick te scoren door een zege te behalen in de Italiaanse Supercup, de Italiaanse beker en zich te kwalificeren voor de Champions League. Bovendien hopen de mannen van Simone Inzaghi om aan de top van het klassement te eindigen.

Strijd voor de top

Inter heeft afgelopen weekend al hard gewerkt om in de top drie van het klassement te komen, met nog drie speeldagen te gaan. Met de nederlagen van AC Milan en Atalanta en het gelijkspel tegen Lazio, hebben Romelu Lukaku en zijn teamgenoten zich comfortabel gevestigd op de derde plaats in het klassement van de Serie A, op slechts drie punten van Juventus, nummer twee.

De Nerazzurri, die al in goede vorm zijn met vijf opeenvolgende zeges in de afgelopen weken, hebben bovendien deze week met hun overwinning op AC Milan de Champions League-finale veilig gesteld. Ze zijn dit seizoen de geduchte concurrent voor andere teams in de Serie A.

Zesde deelname?

Een succes in San Siro kan Inter in staat stellen om een kwalificatieticket te bemachtigen voor de Champions League in het volgende seizoen. Het zou dan de zesde keer op rij zijn dat ze mogen deelnemen aan deze competitie. Een paar weken geleden had Simone Inzaghi ongetwijfeld niet gedacht dat hij en zijn team zo ver zouden staan. Hij is er desalniettemin in geslaagd om enkele bloedstollende wedstrijden met succes te winnen.

Dit is wellicht ook het verschil met Antonio Conte die twee jaar geleden de titel terug naar Inter bracht, zonder te kunnen schitteren in andere competities. Consistentie zal ongetwijfeld de sleutel zijn voor de Nerazzurri in de competitie volgend seizoen.

Het programma van speeldag 36 in de Serie A op Eleven Sports:

Zaterdag 20 mei

Zondag 21 mei

Maandag 22 mei

Volg het beste uit de Serie A het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Nog meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top