De City Mountainbike neemt zijn intrek in hartje Leuven

Sport | De mountainbikefans onder jullie kunnen op zondag 4 juni in Leuven genieten van een enorm spektakel. Dan kan je er immers een manche van de City Mountainbike World Cup bijwonen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het mountainbiken is sinds een aantal jaren een nieuwe weg ingeslagen en onder de vleugels van UCI werd het City Mountainbike-event in het leven geroepen, waardoor er nu wedstrijden in het midden van steden op het programma staan. In 2023 vinden er zes wereldbekermanches plaats, waarvan er twee in België plaatsvinden. Er is de passage in Oudenaarde in juli, maar de tweede race van het jaar gaat op 4 juni door in Leuven.

In het centrum van de stad

De eerste wedstrijd ging enkele dagen geleden van start in Sakarya en deze keer is het dus de beurt aan Leuven, waar in 2021 ook al de wereldkampioenschappen wielrennen op de weg plaatsvonden. Het parcours van 512 meter loopt tussen het Ladeuzeplein en het Hooverplein, midden in het centrum van de stad.

Het is niet zomaar mountainbiken op de weg, want er komt veel meer bij kijken. Er worden immers de nodige obstakels geïnstalleerd, waardoor er toch heel wat spektakel wordt verwacht. Het is een dag boordevol entertainment, je kan het programma hier terugvinden. De kinderen kunnen het parcours verkennen en er zijn verschillende evenementen met Short Track, Time Trials en de Eliminator. Aan spektakel allerminst gebrek!

Deelnemers

De Duitser Simon Gegenheimer – die vorig jaar het eindklassement won - is van de partij, net als Gaia Tormena bij de dames. Aan Belgische kant, bij de mannen, zal Lukas Malezsewski de grootste kanshebber zijn op een zege. Hij eindigde vorig jaar 10de. Zinni Van Looy, Jay Bytebier en Brian Schouteden tekenen ook present.

Bij de dames rijden Melanie Van Campfort, die in 2022 als 32ste eindigde in het eindklassement, Aurelie Vermeir, Camille Berimont en Shanyl de Schoesitter.

Let the games begin!

De afspraken deze zomer op Proximus Pickx :

  • Zondag 4 juni (Leuven)
  • Zaterdag 15 juli  (Aalen, Duitsland)
  • Zondag 13 augustus (Oudenaarde)
  • Zaterdag 16 of zondag 17 september (Parijs)
  • Zaterdag 30 september (Barcelona)

Volg op zondag 4 juni de tweede manche van de UCI Moutain Bike Eliminator World Cup powered by City Mountainbike op de zenders Pickx Live (tv-basisaanbod) en Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx

De grote evenementen van het wielerseizoen zijn te volgen op Pickx maar ook op Eurosport 1, beschikbaar in het basisaanbod of op de zenders van Pickx+ Sports en op Eurosport 2, beschikbaar in het Pickx Sports-pakket. Met de Pickx-app kijk je ook waar en wanneer je maar wilt naar je favoriete races.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top