Betis-legende Joaquin speelt laatste derby van zijn carrière

Sport |

Voor Joaquin nadert het einde van een tijdperk bij Betis. De 41-jarige vleugelspeler zet aan het eind van het seizoen een punt achter zijn carrière. Eerst krijgt hij nog de kans om een laatste derby te spelen tegen Sevilla.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 41-jarige Real Betis-speler Joaquin beëindigt zijn carrière pas aan het einde van het seizoen. Hij heeft dus nog vier wedstrijden om het maximale uit zijn tijd bij de club te halen en Betis aan een Europees ticket te helpen. Maar volgend weekend wacht hem een heel bijzondere wedstrijd, want dan speelt hij zijn laatste Sevilliaanse derby tegen de stadsrivaal.

Zal Joaquin meedoen? Wellicht wel, al is het maar als invaller. De vleugelspeler, die meer dan 480 wedstrijden voor de club heeft gespeeld, was dit seizoen geen vaste titularis, met slechts 383 minuten in 17 wedstrijden in La Liga. In de Europa League kreeg hij dit seizoen de meeste speeltijd, met meer dan 400 minuten in 7 wedstrijden en vooral: een aanvoerdersband om zijn biceps.

Sevilla ligt hem niet

Joaquin kent FC Sevilla door en door. Hij heeft 41 wedstrijden tegen de stadsrivalen gespeeld, waarvan 23 in een derby, gehuld in de kleuren van Betis. In totaal heeft hij Sevilla slechts acht keer geklopt. Tien keer draaide de match uit op een gelijkspel, 23 keer op een nederlaag.

De laatste keer dat Joaquin een derby won? 2 september 2018. Hij scoorde toen het enige doelpunt van de wedstrijd.

Europa voor Betis, niet voor Sevilla?

Betis maakt een geweldig seizoen door en staat op de 6e plaats in La Liga. Het zal moeilijk worden om een Champions League-ticket te bemachtigen, maar het ticket voor de Europa League moet verzekerd worden. Daarvoor is winst nodig tegen Sevilla, dat het dit seizoen moeilijker heeft gehad, getuige hun 10e plaats in La Liga. Sevilla is echter slechts één punt verwijderd van een Europees ticket in de Conference League.

In de heenronde resulteerde de derby in een 1-1-gelijkspel. Joaquin stond toen niet in de basis. Hopelijk is hij er zondag weer bij. Gezien zijn verdiensten voor de club, zou dat een mooi afscheidscadeau zijn. En wat als hij zijn club de zege schonk?

Het programma van de 35ste speeldag van La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 20 mei

Zondag 21 mei

Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top