"Ik begon te voetballen bij Wydad Casablanca"

Sport | Sebastiaan Bornauw ging via RSC Anderlecht en FC Keulen naar VfL Wolfsburg, waar hij momenteel voetbalt. Hij doet het goed in de Bundesliga, maar dat was niet zijn eerste buitenlandse avontuur. De verdediger speelde in het verleden in Marokko. Daar startte hij zijn carrière.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de meeste Belgische spelers begint hun avontuur in België, maar dat is niet voor iedereen zo. Zo zette Sebastiaan Bornauw zijn eerste voetbalstappen in Marokko, waar hij voor Wydad Casablanca uitkwam. Een zeer opvallende bestemming, maar die valt makkelijk te verklaren door de werkzaamheden van zijn vader.

Werken in het buitenland

Sebastiaan Bornauw is geboren in de buurt van Wemmel, in de noordelijke rand van Brussel. Al snel verhuisde hij naar Parijs. Zijn vader moest voor zijn job regelmatig verhuizen en het gezin volgde hem. Het is in Parijs dat Bornauw de Franse taal machtig werd. Na Parijs volgde een nieuwe buitenlandse bestemming: Casablanca in Marokko.

De familie Bornauw zou daar een aantal jaren verblijven. Jonge Sebastiaan voetbalde erg graag en hij mocht het vak leren bij Wydad Casablanca. "Ik begon met voetballen bij Wydad Casablanca. De coach gaf ons een bal, maakte twee doelen en liet ons voetballen", vertelde hij daarover.

Terug naar België

Na Marokko keerde het gezin terug naar België. Sebastiaan tekende bij HO Wolvertem en al na enkele maanden trok hij naar Dender. Na amper één seizoen kwam Anderlecht hem daar al op het spoor en vanaf zijn tiende speelde hij voor de Belgische topclub. Zo kon hij toch nog een vergelijkbaar traject gaan volgen zoals bij vele Belgische voetballers.

Bornauw bleek over veel kwaliteiten te beschikken en was een basispion bij de eerste ploeg in het seizoen 2018-2019. Na amper een seizoen plukte FC Keulen hem weg bij Anderlecht en na twee jaar volgde een volgende stap hogerop. Wolfsburg ging hem daar in 2021 weghalen, 15 jaar nadat hij begon met voetballen in Marokko.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top