Neemt Bayern met RB Leipzig de laatste horde richting landstitel?

Sport |

Op de 33ste speeldag in de Bundesliga komt de ontknoping van het Duits kampioenschap heel dichtbij. Als leider Bayern wint tegen de derde in de stand, RB Leipzig, kan de Rekordmeister een 33ste landstitel bijna proeven. Op de allerlaatste speeldag lijkt middenmoter FC Köln immers een hapklaar brokje op weg naar de elfde landstitel op rij voor de Beierse machine.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 33ste landstitel van Bayern München zou de culminatie zijn van de spannendste titelstrijd in jaren in Duitsland. Sinds het seizoen 2012-2013 kaapt Bayern immers gewoonlijk met een straatlengte voorsprong de landstitel weg – met uitzondering van het seizoen 2018-2019, toen Dortmund strandde op twee punten van Bayern. Dit seizoen speelden de Beienaars voortdurend haasje-over met dichtste belager Dortmund en, in de eerste seizoenshelft, Union Berlin.

In tegenstelling tot vorige jaren, waarin Bayern als een pletwals door de Bundesliga raasde en eind april meestal al zeker was van de titel, is de spanning dit seizoen dus te snijden in Duitsland. De Rekordmeister liet de voorbije maanden serieuze steken vallen, media maakten zelfs gewag van een ‘crisis’. Tot overmaat van ramp brak sterkhouder Manuel Neuer middenin het seizoen zijn been tijdens een skitrip. De titelconcurrenten roken bloed.

Bayern... of toch Dortmund?

Na de verrassende 3-1-nederlaag van Bayern op het veld van Mainz op speeldag 29 hees Dortmund zich aan kop van het klassement. Het telde toen met nog 5 speeldagen voor de boeg één puntje meer dan Bayern. De speeldag erna lieten de Borussen dan weer dure punten liggen tegen laagvlieger Bochum en lag de bal weer in het kamp van Bayern, dat won van hekkensluiter Hertha en zo de koppositie heroverde. Sindsdien bleven beide titelpretendenten feilloos.

Als Dortmund zondag wint op het veld van middenmoter Augsburg en Bayern een dag eerder punten laat liggen tegen Leipzig – toch geen makkelijke klant – ligt de titelstrijd weer helemaal open en gaan de Borussen met maximum twee punten voorsprong de laatste speeldag in. Saillant detail: in de heenronde speelde Bayern 1-1 gelijk op het veld van Leipzig...

Aan elkaar gewaagd

De Beierse demonstratie tegen Schalke 04 afgelopen weekend – 6-0, alstublieft – zal Gnabry en co. allicht vleugels geven voor de sleutelmatch tegen RB Leipzig. Maar Dortmund geeft zich niet zomaar gewonnen en kaapte na veel machtsvertoon in de eerste helft op zijn beurt met duidelijke 5-2-cijfers de zege weg tegen Borussia Mönchengladbach – onder meer dankzij een tweeklapper van Sébastien Haller.

In de laatste rechte lijn van de Bundesliga lijken de twee Duitse titanen meer dan ooit aan elkaar gewaagd. Wat een lust voor de neutrale voetballiefhebber.

Het programma van speeldag 33 van de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 20 mei

Zondag 21 mei

Volg de Bundesliga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top