Christian Burgess en Union SG leggen Antwerp het vuur aan de schenen

Sport | De derde speeldag van de Champions’ en Europe Play-offs liggen achter de rug. Dat leverde weer heel wat spektakel op. Pickx Sports heeft ook deze keer de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend voor je uitgelicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Christian Burgess

Union SG heeft na ruim drie maanden nog eens de nul kunnen houden. Tegen KRC Genk speelde het defensief een ijzersterke wedstrijd en de Brusselaars gaven amper een kans weg. Er stond een goed blok en Christian Burgess was toch de grote uitblinker van dienst. Hij hield de Genkse spitsen in bedwang en de Engelsman droeg ook aanvallend zijn steentje bij. Hij wist zelfs twee keer te scoren na een hoekschop. Een droomwedstrijd van de verdediger.

Doelpunt van het weekend: Arthur Vermeeren

Arthur Vermeeren wist net als Christian Burgess het verschil te maken na een hoekschop. De jongeling van Antwerp speelde zeker niet zijn beste partij, maar was wel heel bepalend. De middenvelder scoorde in de 97ste minuut de winnende treffer voor de Great Old, dat daarmee een goede zaak doet in de strijd om de landstitel. Antwerp boekte een 9 op 9 en gaat voluit voor een historische titel. Het cijfer van het weekend: 7

AA Gent is ook bezig aan een foutloos parcours in de Europe Play-offs. De Buffalo’s wonnen afgelopen weekend makkelijk met 0-4 op het veld van Cercle Brugge. Aangezien Standard niet verder kwam dan een 2-2-gelijkspel tegen KVC Westerlo, is het verschil tussen Gent en eerste achtervolger Standard al zeven punten. De troepen van coach Hein Vanhaezebrouck kunnen komend weekend in eigen huis zekerheid verschaffen over de eerste plaats. Dan moeten ze wel winnen tegen Cercle Brugge.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top