Antwerp hoopt tegen Club Brugge grote stap richting landstitel te zetten

Sport | In de Jupiler Pro League gaan we de laatste rechte lijn in. In de Champions’ en Europe Play-offs staat de vierde speeldag op het programma. Er kunnen mogelijk een aantal beslissingen gaan vallen. De spanning neemt dus gevoelig toe.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Royal Antwerp FC is bijzonder sterk bezig in de play-offs en boekte een knappe 9 op 9. De late 3-2-zege tegen Club Brugge zal het vertrouwen in eigen kunnen alleen maar hebben laten toenemen. De Great Old trekt zondag om 13u30 naar het Jan Breydelstadion om er Club Brugge partij te geven. Als de troepen van Mark van Bommel ook daar de drie punten weten te halen, dan lijkt de titel wel zeer dichtbij te komen.

KRC Genk onder druk

Club Brugge moet zich voor de eigen fans ook tonen, want met een 0 op 9 zijn ze aan dramatische play-offs bezig. De uittredende landskampioen verloor dit seizoen al 10 keer in 37 wedstrijden. Kunnen zij de eigen aanhang nog eens een toffe voetbalnamiddag bezorgen?

Later op de avond speelt KRC Genk om 18u30 stilaan zijn laatste troeven uit in de titelstrijd. Ze ontvangen Union SG en na de nederlaag in Brussel tellen ze vier punten minder dan leider Antwerp. Bij een nederlaag mag Genk zijn titeldroom opbergen, waardoor er dus druk op de ketel staat. Trainer Wouter Vrancken kan wel weer rekenen op smaakmaker Mike Trésor, die geschorst was voor de match in Brussel. Union SG hoopt op zijn beurt op een driepunter, waardoor ze mogen blijven dromen van een toch wel sensationele landstitel.

AA Gent bijna zeker

In de Europe Play-offs lijkt alles al gespeeld te zijn. Er staat geen maat op AA Gent, waar Hugo Cuypers en Gift Orban enorm op dreef zijn. De twee maakten in drie duels in deze play-offs maar liefst zeven goals. Dankzij hun 9 op 9 staan ze aan de leiding met zeven punten meer dan Standard. Als AA Gent zaterdag om 20u45 wint van Cercle Brugge, dat zelf moet winnen als het nog een waterkans wil behouden op de eerste plaats, zijn ze zeker van de eerste plaats en dus een ticket voor de voorrondes van de Conference League.

Standard incasseerde tegen KVC Westerlo een zware opdoffer door in de blessuretijd een 2-0-voorsprong uit handen te geven. De Rouches moeten winnen als ze nog een kleine kans op een Europees ticket willen behouden, maar de kans is bijzonder groot dat Standard volgend jaar niet in Europa zal spelen. Dat is toch wel een tegenvaller voor de Luikenaars.

Voor Westerlo staat er niets meer op het spel, maar in de voorgaande duels bewezen ze dat ze er nog iets van willen maken in deze play-offs. Met de Kemphanen is er altijd spektakel. In de drie wedstrijden van Westerlo in de Europe Play-offs vielen tot op heden 16 doelpunten. Krijgen we zaterdag om 18u15 weer de nodige doelpunten te zien?

Het programma van speeldag 4 in de play-offs van de Jupiler Pro League:

Champions' Play-offs

Zondag 21 mei

Europe Play-offs

Zaterdag 20 mei

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top