Transfers CPL: Lierse strikt Ocansey; Mertens (Beveren) gaat z'n kans in de VS

Sport | In mei trekt de zomerse transfercarrousel zich weer stilaan op gang. Zo opende Lierse haar transferzomer met de transfer van Maxim Kireev en strikte SK Deinze de Nederlandse spits Sven Braken. Maar ook in de aanloop naar de allerlaatste speeldag van het huidige seizoen vallen er weer wat interessante personeelswissels te noteren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo maakte (alweer) Lierse dinsdagavond de komst bekend van Eric Ocansey. De 25-jarige flankspeler komt straks over van KV Kortrijk en tekende een contract voor één seizoen (met optie).

Met Ocansey halen de Pallieters een gevestigde waarde van het Belgische profvoetbal in huis. De Ghanees (die ook de Belgische nationaliteit heeft) voetbalt al sinds 2015 in ons land en speelde inmiddels al meer dan 180 wedstrijden in 1A en 1B. Ocansey verdedigde daarbij de kleuren van KAS Eupen, KV Kortrijk en Waasland-Beveren.

Bij die laatste club speelde hij vorig seizoen nog even mee in de Challenger Pro League nadat de Waaslanders hem tijdens de winter een half jaartje huurden van Kortrijk. Dit seizoen speelde Ocansey geen enkele keer mee bij het A-elftal van de Kerels.

Over de plas

Jenthe Mertens verlaat 1B dan weer nadat hij wat op een dwaalspoor was beland bij SK Beveren. De verdediger wordt verhuurd aan zusterclub Real Salt Lake waar hij tot het einde van het kalenderjaar de kans krijgt om de American Dream waar te maken. Voorafgaand aan de huurdeal lichtte Beveren nog de optie in het contract van Mertens waardoor hij langer onder contract ligt op de Freethiel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top