Luis Figo voorspelt: "Hij maakt het verschil in AC Milan-Inter"

Sport | Hoogspanning in Milaan. Met de Milanese derby in de Champions League tussen AC Milan en Internazionale staat een van de belangrijkste matchen tussen beide teams van de afgelopen jaren op het programma. Bij Inter rekenen ze meer dan ooit op hun aanvallers om het verschil te maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Inter kende een zeer moeizaam seizoen, maar de laatste weken is het héél erg sterk op dreef. Het won zijn laatste vijf wedstrijden en daar zaten toch toppers als Juventus, Lazio en AS Roma tussen. Het incasseerde maar een tegengoal, maar de aanvallers lijken net op tijd weer in vorm te zijn. Inter scoorde in die vijf matchen 15 doelpunten.

Straf duo met Lukaku

Romelu Lukaku was daarin goed voor 3 goals en 3 assists en ‘Big Rom’ lijkt weer helemaal de oude te zijn. Als hij fysiek 100% is, is de Rode Duivel een van de beste spitsen in Italië. Bovendien kan hij het zeer goed vinden met spitsbroeder Lautaro Martinez. Tijdens de eerste passage van Lukaku bij Inter waren de twee al zeer close, op en naast het veld, maar dit seizoen verliep dat moeizaam. De Argentijn is echter een lichtpunt bij Inter. Met 23 goals en 10 assists in 49 matchen is hij aan een sterk seizoen bezig. De laatste vijf wedstrijden is hij zelfs onstopbaar geworden met 5 goals en 2 assists.

Luis Figo, die vele jaren geleden voor Inter speelde, denkt dat Martinez de cruciale speler gaat zijn in de halve finales tegen AC Milan. “De doelpuntenmakers zijn meestal de belangrijkste figuren, dus ik denk dat Lautaro Martinez bepalend zal zijn. Details zijn cruciaal in de Champions League en de Argentijn kan de juiste man zijn om Inter naar succes te loodsen. Hij is volwassen geworden en heeft een sterk karakter”, zei hij over de 25-jarige aanvaller in de Italiaanse krant La Gazetta Dello Sport.

Naar Chelsea?

Martinez speelt al sinds de zomer van 2018 voor Inter, dat hem voor 25 miljoen euro weghaalde bij River Plate. Sindsdien scoorde hij 97 keer en deelde hij 34 assists uit in 230 wedstrijden. De afgelopen jaren werd Martinez, die nog tot medio 2026 onder contract ligt, veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Europese topclubs zoals Manchester City, Real Madrid, FC Barcelona en anderen. Ook nu doet zij naam de ronde bij andere clubs. Manchester United werd al genoemd, maar ook Chelsea.

Daar zal Mauricio Pochettino wellicht trainer worden en hij is een landgenoot van Martinez. De trainer weet dat Chelsea op zoek moet naar scorend vermogen en in de wandelgangen circuleren er al geruchten dat hij Lukaku een nieuwe kans wil geven in Londen, maar ook Martinez wordt gelinkt aan een transfer naar Stamford Bridge. Gaat het duo Martinez-Lukaku volgend jaar de dienst uitmaken bij Chelsea? Dat is nog verre toekomstmuziek, maar in de Champions League kunnen de twee alvast geschiedenis schrijven met Inter.

Het programma voor de halve finales van de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 9 mei

Woensdag 10 mei

Dinsdag 16 mei

Woensdag 17 mei

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top