Toby Alderweireld loodst Antwerp naar de eerste plaats, Boniface velt Club Brugge

Sport | De tweede speeldag van de play-offs van de Jupiler Pro League ligt al achter ons en het is tijd om ons oordeel te vellen. Pickx Sports heeft de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend alvast uitgelicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Toby Alderweireld

Toby Alderweireld is een voorbeeldige aanvoerder die een zeer sterke partij speelde tegen KRC Genk. Hij nam zijn ploeg bovendien ook op sleeptouw. Toen Vincent Janssen een strafschop miste en Antwerp er een tweede kreeg, zette hij zich achter de bal. De ex-Rode Duivel nam zijn verantwoordelijkheid en scoorde de belangrijke gelijkmaker. "Ik nam de tweede penalty zelf en het was erg belangrijk, denk ik. Soms moet je je verantwoordelijkheid nemen”, zei hij na de wedstrijd. Alderweireld & co halen momenteel een hoog niveau en zetten koers richting landstitel.

Doelpunt van het weekend: Victor Boniface

Union SG wist met 1-2 te winnen op het veld van Club Brugge. Victor Boniface en Lazare Amani waren de doelpuntenmakers van dienst. Vooral het doelpunt van de aanvaller was van enorm mooie makelij. Er werd een lange bal gespeeld, Boniface controleerde het leer met de borst, schakelde Jorne Spileers makkelijk uit en met een krachtige volley met links liet hij Simon Mignolet kansloos. Een prachtig doelpunt van de spits.

Cijfer van het weekend: 3

Dit zijn het aantal doelpunten dat Nene Dorgeles dit weekend maakte voor Westerlo. De 20-jarige aanvaller wist een hattrick bij elkaar te spelen, maar dat leverde zijn team geen punten op. Ondanks zijn trefzekerheid ging Westerlo met 3-5 de boot in tegen Cercle Brugge. Westerlo heeft sinds 18 maart niet meer gewonnen en startte de Europe Play-offs met een 0 op 6.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top