Union SG en KRC Genk staan voor cruciaal titelduel

Sport | In de Jupiler Pro League vinden er in de Champions’ en Europe Play-offs weer de nodige interessante duels plaats. In beide groepen staat de derde speeldag op het programma. De grote affiche is het treffen tussen Union SG en KRC Genk. Kan Union de titelstrijd nog een stuk spannender maken?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zondag om 13u30 vindt de eerste match in de Champions’ Play-offs plaats. Club Brugge moet zich dringend gaan herpakken als het geen pijnlijke campagne wil meemaken. Tegen Union SG zagen we een bij momenten gelaten team en na de 0 op 6 is alle hoop op de derde plaats weg. Club Brugge zal vooral voor de eer moeten spelen en zijn rol van scherprechter serieus nemen.

Royal Antwerp FC lijkt ondertussen de grote titelfavoriet te worden. Bij Club Brugge willen ze wellicht niet dat Antwerp de dubbel (titel plus beker) gaat pakken. Een huzarenstukje dat Club Brugge de afgelopen jaren niet voor elkaar wist te krijgen. De kans dat Antwerp de dubbel wint is immers zeker niet ondenkbeeldig, want de Great Old is de nieuwe leider na de zege tegen Genk. Zij zitten vol vertrouwen en maakten indruk de afgelopen weken. Een sterk blok met enkele grote uitblinkers zoals Janssen, Vermeeren en Alderweireld. Kan Club Brugge in zijn huidige vorm Antwerp iets in de weg leggen?

Titelstress in het Dudenpark

Enkele uren later nemen Union SG en KRC Genk het om 18u30 tegen elkaar op in het Dudenpark. De Brusselaars wonnen dan wel in Brugge, maar voorlopig haalden ze nog niet hun beste niveau in de Play-offs. De troepen van Karel Geraerts zullen dat niveau wel moeten halen om KRC Genk te verslaan. In de reguliere competitie won Genk na een late goal van Ally Samatta met 1-2 in Brussel.

KRC Genk moet zich herpakken na de nederlaag tegen Antwerp. De Limburgers waren heel de partij opvallend nerveus, vooral vanaf de zijlijn, en dat zette zich over naar het veld. Mike Trésor en Aziz Ouattara kregen een rode kaart en vooral Trésor zal gemist worden. Hij is met zijn creativiteit enorm belangrijk voor dit Genk. De Limburgers staan nu tweede met gelijke punten met Union SG. Een nieuwe nederlaag kunnen ze zich niet permitteren en Genk zal vooral een heel stuk beter moeten gaan verdedigen als het punten wil rapen in het Dudenpark. Beide ploegen staan voor een cruciaal titelduel.

Cercle Brugge de nieuwe uitdager?

In de Europe Play-offs kan het een cruciale speeldag worden. AA Gent liep door zijn zege tegen Standard stevig weg van de concurrentie. Zaterdag trekken de Buffalo’s om 18u15 naar Brugge om er Cercle partij te geven. Als AA Gent weet te winnen in het Jan Breydelstadion, dan zetten ze Standard al meteen op 8 punten. AA Gent boekte een zes op zes in de eerste twee wedstrijden en het bijzonder doeltreffende aanvalsduo Hugo Cuypers-Gift Orban zal ook in Brugge het verschil willen maken. Cercle Brugge zal echter een taaie klant worden en mits een zege kunnen zij op twee punten komen van AA Gent. Worden zij na een knappe 4 op 6 plots de grote uitdager voor de troepen van Hein Vanhaezebrouck?

Standard weet om 20u45, wanneer de partij tegen KVC Westerlo van start gaat, wat het resultaat is van AA Gent. De troepen van Ronny Deila hebben ongeacht het resultaat van de Gentenaars nood aan een zege. Ze zullen met minstens vijf punten achterstand deze match tegen de Kemphanen aanvatten en na een 1 op 6 is een zege noodzakelijk. Anders zal Standard weer naast een Europees ticket grijpen. Alle druk ligt bij de Rouches.

Het programma van de speeldag 3 in de Play-offs van de Jupiler Pro League:

Champions' Play-offs

Zondag 14 mei

Europe Play-offs

Zaterdag 13 mei
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top