De titel en een Rode Duivel voor FC Barcelona?

La Liga | FC Barcelona kan dit weekend de titel in La Liga veroveren. Het zou de eerste sinds 2019 zijn en de 27ste in de geschiedenis van de Catalaanse club. Achter de schermen is het bestuur al bezig met de toekomst, waar ze onder meer een nieuwe sportief directeur moeten zoeken. De kans is ook groot dat komende zomer een Rode Duivel in Camp Nou zal voetballen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zondag zal de Ramblas wellicht het toneel worden voor een groot feest. FC Barcelona, dat ruimschoots aan de leiding staat in de Spaanse eerste klasse, krijgt immers een uitgelezen kans om de titel in de wacht te slepen. Atlético Madrid en Real Madrid volgen op respectievelijk 13 en 14 punten, waardoor de strijd al een tijdje is gestreden.

Real Madrid komt zaterdag in actie en als zij niet winnen, dan zijn ze alvast uit de titelrace. Atlético Madrid speelt op zijn beurt om 16u15 tegen Elche. Zij moeten ook winnen, anders kunnen zij FC Barcelona ook niet meer inhalen in het klassement. Barça kan dus zonder te spelen al zeker zijn van het kampioenschap. De mannen van coach Xavi Hernandez spelen de stadsderby op het veld van Espanyol Barcelona. Ze kunnen de titel dus op twee manieren vieren : ofwel zijn ze al kampioen voor de match, ofwel geven ze de titel glans met een zege in de Catalaanse derby.

Voorbereiden op de toekomst

De titel van FC Barcelona is geen verrassing, aangezien ze al bijna het hele seizoen aan de leiding staan. Barça toonde zich als een zeer stabiele ploeg, maar naast het veld is dat minder het geval. De financiële toestand van de club is niet rooskleurig, maar het bestuur wil Xavi toch de middelen geven om komend seizoen een goed figuur te slaan in de Champions League.

Sportief directeur Mateu Alemany zal de club na het seizoen alvast verlaten. Hij verraste door voor Aston Villa te kiezen, maar hij heeft aangegeven dat hij Barça nog een afscheidsgeschenk wil geven. Niet Lionel Messi, voor wiens komst Barça financieel nog een creatieve oplossing moet zoeken, maar wel Yannick Carrasco moet dat cadeau worden.

Eerste contacten in januari

De leider uit La Liga heeft de Rode Duivel al een hele tijd in het vizier. In januari was er al een toenadering, maar toen kwam het niet tot een overgang. FC Barcelona wist Memphis Depay naar Atlético Madrid te loodsen en in die deal werd ook een aankoopoptie voor Carrasco afgesproken. Hij zou ongeveer 20 miljoen euro moeten kosten.

Het grote struikelblok is echter het vinden van dat geld. FC Barcelona wil onder meer de loonmassa verlagen, door Marc-André Ter Stegen en Frenkie de Jong een contractverlenging aan te bieden aan een lager loon. Franck Kessié zou verkocht worden om geld in het laatje te brengen. Is dat voldoende om Carrasco naar Barcelona te halen?

Het programma van de 34ste speeldag van La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 13 mei

Zondag 14 mei

Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top