Lierse heeft nog een eitje te pellen met SK Beveren

Challenger Pro League | Na de vlotte 1-3 zege van RWDM bij Club NXT zijn alle ogen vandaag gericht op het Lisp. Als SK Beveren er niet in slaagt om thuisploeg Lierse opzij te zetten, dan kroont RWDM zich tot kampioen van de Challenger Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij een vorige passage van de Waaslanders, werd Lierse vlot omver geblazen. Beveren won met 1-5 en diende de Kempenzonen zo de grootste thuisnederlaag toe sinds de samensmelting met KFC Oosterzonen (2018).

Maar Lierse zou Lierse niet zijn als het bij een volgend onderonsje niet op revanche zou azen. Zo incasseerden de Pallieters in 2021-2022 ook al eens een 1-5 nederlaag tegen de buren van KVC Westerlo waarna Lierse later in het seizoen terugsloeg met een 1-0 overwinning tegen de latere kampioen.

Toch is de perceptie momenteel wat tegen de Kempenaars. Want Lierse liet de voorbije weken een vermoeide indruk na én slaagde er dit seizoen nog geen enkele keer in om één van de twee titelkandidaten (RWDM en Beveren) punten afhandig te maken. Bij de vorige zeven pogingen moesten de troepen van Tom Van Imschoot telkens puntenloos het veld weer af.

Afwachten of Van Acker en co zich straks nog wel een laatste keer kunnen opladen in de laatste thuismatch van Tom Van Imschoot en zijn assistent (en clubicoon Nico Van Kerckhoven).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top