(Opnieuw) zes sterkhouders van Club NXT in A-selectie van Club Brugge

Sport | Club NXT speelt op de laatste twee speeldagen van de Promotion play-offs nog een sleutelrol in de titelstrijd. De Brugse beloften spelen zowel nog tegen RWDM (dit weekend) als tegen SK Beveren (volgend weekend) en kunnen dus scherprechter zijn in de titelstrijd. Maar daar liggen ze in Brugge niet echt wakker van.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zeker niet omdat de A-ploeg van Club Brugge op dezelfde avond aan de bak moet als de B-ploeg en coach Rik De Mil de laatste weken vol de kaart van de youngsters trekt. Zo selecteerde de voormalige coach van Club NXT ook nu weer zes youngsters die het voorbije seizoen mee furore maakten bij Club NXT.

Jorne Spileers is al iets langer een vaste waarde bij de A-ploeg (en werd zopas zelfs verkozen tot Player of the Month), maar ook Kyriani Sabbe, Cisse Sandra, Nick Shinton, Chemsdine Talbi en Romeo Vermant behoren - opnieuw - tot de A-selectie. Zij zullen er dus morgenavond al zeker niet bij zijn tegen RWDM. De zes misten de voorbije weken ook al wel eens wedstrijden van Club NXT omdat ze een kans kregen bij de A-ploeg; maar hun (piepjonge) vervangers hadden het niet onder de markt om het hoge niveau dat Club NXT dit seizoen haalde, aan te houden.

Niet wakker

Volgens teammanager Christophe De Nolf zullen de youngsters er alles aan doen om het RWDM én Beveren nog zo moeilijk mogelijk te maken. "Onze gasten zijn vooral met Club Brugge en hun eigen prestatie bezig", vertelt hij in Het Nieuwblad. "Ze willen vooral winnen. RWDM of Beveren kampioen, daar liggen ze bij ons niet echt wakker van. Ze willen vooral nog twee goede matchen spelen na een toch wel mooi en geslaagd seizoen. Want dat mag toch gezegd worden.”

Bij RWDM zullen ze toch niet meteen ongelukkig zijn door de afwezigheid van enkele NXT-sterkhouders. De Bruggelingen bezorgden de Brusselaars dit seizoen al enkele keren rode kaken en zijn de enige ploeg die dit seizoen 2x kon winnen van de competitieleider. Bij de derde wedstrijd kon RWDM pas diep in blessuretijd een 3-2 zege over de streep trekken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top