Antwerp en Genk strijden zondag op de Bosuil om leidersplaats

Sport | In de Jupiler Pro League staat de tweede speeldag op het programma in de Champions’ en Europe Play-offs. De topaffiche wordt zondag afgewerkt op de Bosuil. Antwerp speelt er dan tegen KRC Genk om de leidersplaats. Pickx blikt alvast vooruit naar deze vier wedstrijden in de Belgische competitie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge opent zaterdag om 18u15 de debatten in de Champions’ Play-offs met een thuiswedstrijd tegen Union SG. Blauw-zwart móét winnen als het nog kans wil maken op een betere positie dan de huidige vierde. De nederlaag tegen KRC Genk kwam toch hard aan in Brugge, aangezien ze voordien toch nog van de titel droomden. Kunnen zij zich nog opladen voor de resterende wedstrijden?

Bij Union SG willen ze dan weer wraak. Vorig jaar verloren ze nog onterecht in Brugge, waardoor de titeldroom wellicht de ultieme deuk kreeg. Union SG kreeg wel een domper te verwerken door op de eerste speeldag te verliezen van Royal Antwerp FC. De Brusselaars kunnen zich dus ook geen nieuw puntenverlies veroorloven in de strijd om de landstitel.

Antwerp gaat voor de leidersplaats

Op zondag neemt Royal Antwerp FC het in een uitverkochte Bosuil op tegen KRC Genk. De partij vangt aan om 18u30 en bij de thuisploeg hebben ze grote ambities. Zij wonnen vorige week de Beker van België en de ultieme droom is het winnen van de dubbel (titel + beker). Dan zullen ze wel de aanvalsmachine van KRC Genk moeten afstoppen, maar door de 0-2-zege bij Union SG tankten ze vertrouwen. Antwerp kan bij een zege in eigen huis naar de eerste plaats klimmen.

KRC Genk steekt echter ook in een goede vorm. De troepen van Wouter Vrancken wisten in de laatste drie wedstrijden 10 doelpunten te scoren. Alleen moet Genk wel nog eens winnen op verplaatsing. In de reguliere competitie werd amper een 4 op 15 geboekt tijdens de laatste vijf uitwedstrijden. Eind oktober 2022 won Genk nog met 1-3 van Antwerp. De vertrokken Paul Onuachu scoorde toen twee goals. Bryan Heynen en Vincent Janssen waren toen de andere doelpuntenmakers.

Standard onder druk

In de Europe Play-offs kan AA Gent zaterdag om 20u45 al een zeer goede zaak doen. Het trekt met twee punten voorsprong naar Luik, waar het Standard partij zal geven. Bij een zege van de Buffalo’s wordt de kloof al 5 punten, wat al een serieus gat is met nadien nog 12 punten te verdienen. Standard speelde een matig duel op het veld van Cercle Brugge, maar in eigen huis kan het vaak meer. Ronny Deila hoopte op een kolkend stadion, zodat AA Gent net zoals voordien KRC Genk, Club Brugge, Royal Antwerp FC en Anderlecht kansloos ten onder gaat in de Vurige Stede.

In de andere partij spelen KVC Westerlo en Cercle Brugge zondag om 13u30 mogelijk al hun laatste troefkaarten uit. De twee hebben al 5 punten minder dan leider AA Gent en puntenverlies is daardoor eigenlijk al uit den boze. We mogen wel hopen op een spectaculair duel. In ’t Kuipje in Westerlo was het dit seizoen al vaker feest. Uitslagen zoals 3-3, 4-2, 2-3, 6-0, 4-2 en dergelijke waren er meer regel dan uitzondering. Maken de twee revelaties van de Jupiler Pro League er weer een bijzonder mooi duel van? In de reguliere competitie wonnen de mannen van Jonas De Roeck met 2-0 van de Bruggelingen.

Het programma van de speeldag 2 in de Play-offs van de Jupiler Pro League:

Champions' Play-offs

Zaterdag 6 mei

Zondag 7 mei

Europe Play-offs

Zaterdag 6 mei

Zondag 7 mei

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top