De vraag van één miljard: waar tekent Lionel Messi deze zomer?

Ligue 1 |

Nu Messi in ongenade is gevallen bij het bestuur van PSG na zijn ongeoorloofde trip naar Saoedi-Arabië, klinkt de vraag zo mogelijk nóg luider: waar speelt La Pulga na deze zomer? Terwijl de geruchtenmolen overuren draait, werpt Pickx een blik op de mogelijke pistes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Paris Saint-Germain heeft een disciplinaire procedure gestart tegen zijn sterspeler Lionel Messi, die voor ‘meerdere dagen’ geschorst zal worden na een reis naar Saoedi-Arabië zonder goedkeuring van zijn club. Messi zou tijdens zijn schorsingsperiode niet mogen trainen, geen wedstrijden mogen afwerken en geen loon ontvangen.

De Argentijn maakte na de thuisnederlaag van afgelopen weekend tegen Lorient (1-3) een familietripje naar Saoedi-Arabië, hoewel de club hem dat eerder in de week verboden had. Door het familie-uitje miste Messi de training van maandag, die weliswaar niet vooraf gepland was.

De Argentijnse wereldkampioen speelde dit seizoen tot dusver 37 wedstrijden voor PSG, waarin hij 20 keer raak trof en 19 assists uitdeelde: veel betere statistieken dan vorig seizoen, maar desalniettemin lijkt zijn vertrek uit de lichtstad dichterbij dan ooit. De Franse sportkrant L'Equipe schrijft dat de schorsing de ‘laatste nagel aan de doodskist’ is voor Messi’s verblijf in het Parc des Princes.

Het loopt niet over rozen in Parijs 

Messi's contract loopt na dit seizoen af. De optie voor een verlenging van nog één seizoen is nog niet gelicht, waardoor de geruchten omtrent een mogelijk vertrek al een tijdje aanzwengelen. Bij zijn ex-club FC Barcelona werd onlangs al een ballonnetje opgelaten omtrent een mogelijke terugkeer van de 35-jarige Argentijnse wereldkampioen naar Nou Camp. “Mooie levensverhalen verdienen een mooi einde”, vertelde vicevoorzitter Rafa Yuste aan Spaanse media, om vervolgens toe te geven dat er gesproken wordt. “Natuurlijk staan wij in contact met Messi.”

Het was niet de eerste keer dat er gespeculeerd werd omtrent een terugkeer van Messi naar de club van zijn hart, nadat hij in de zomer van 2021 de poorten van Nou Camp achter zich had dichtgetrokken om transfervrij te overstap te maken naar Paris Saint-Germain. De financiële gevolgen van de coronacrisis hadden er zwaar ingehakt bij de Catalanen en Messi was simpelweg onbetaalbaar geworden.

In Parijs loopt het allemaal niet zoals verhoopt. Vooral op sportief vlak zijn er tekortkomingen. Zo werd PSG enkele weken geleden alweer vroegtijdig uitgeschakeld in de Champions League. Deze keer bleek Bayern veel te sterk. Daarnaast is er een slechte band met het Parijse publiek, dat Messi al meermaals uitfloot en hem een gebrek aan inzet verwijt.

Mogelijke pistes

Voor Messi zijn er nog andere opties: het Amerikaanse Inter Miami zou 30 miljoen veil hebben voor de Argentijnse sterspeler, plus aandelen in de club. Al Hilal ging nog veel verder: de club uit Saoedi Arabië bood hem een astronomische 400 miljoen euro voor één jaar. Maar voor hij op pensioen gaat, wil Messi nog één keer de Champions League winnen. Om die reden houdt hij Miami en Al Hilal af, en wacht hij op Barcelona. Maar eerst moet het noodlijdende Barça het nodige geld zien te vinden. En daar knelt het schoentje momenteel.

Terwijl Barcelona er alles aan doet om groen licht te krijgen van La Liga, opent zich een andere piste: de Premier League. Volgens de geruchtenmolen krijgt ManCity een ultieme kans om Messi te herenigen met Pep Guardiola. Manchester City lag in de zomer van 2021 al in de running met PSG voor de handtekening van de Argentijn.

Een laatste piste is Messi’s jeugdclub, Newell’s Old Boys. Hij verliet die club in 2000 op 13-jarige leeftijd en kreeg dus nooit de kans om een wedstrijd op het hoogste niveau te spelen voor de club uit zijn thuisland. Messi’s familie en schoonouders wonen nog steeds in Rosario. Messi heeft al meerdere keren aangegeven dat hij graag zou terugkeren naar Newell’s Old Boys voordat zijn carrière helemaal voorbij is.

Wie wint de strijd om de hand van Messi?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top