Ook RFC Luik bewerkstelligt promotie met heel wat ex-1B'ers

Challenger Pro League | Een week na Patro Eisden Maasmechelen heeft ook RFC Luik zich verzekerd van promotie naar de Challenger Pro League. De Luikenaars danken die promotie niet in het minst aan enkele ex-spelers van 1B.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Allereerst had Jérémy Perbet (ex-OHL in 1B) een enorm aandeel in de promotie. De nu 38-jarige Fransman scoorde dit seizoen al 24x in 35 wedstrijden en was zo van een enorm belang voor coach Gaëtan Englebert en zijn assistent Eric Deflandre (beiden ex-Rode Duivels).

Maar ook Yannick Loemba (ex-OHL), Benjamin Lambot (ex-Cercle), Mohamed Mouhli (ex-Seraing), Lucas Prudhomme (ex-Virton) en, Kevin Debaty (ex-Antwerp) waren in het huidige seizoen regelmatige basisspeler met een verleden in de B-reeks van ons profvoetbal. Voor Loïc Besson (ex-Virton) en Antoine Lejoly (ex-Beerschot) was er heel wat minder speelminuten weggelegd; maar ook zij mogen dus denken aan een rentree in 1B.

Met zijn 24 goals is Perbet trouwens geen topschutter in eerste Nationale. Die titel is voorlopig weggelegd voor een andere ex-1B'er. Teddy Chevalie (ex-Moeskroen) trof dit seizoen namelijk al 27x raak voor Francs Borains terwijl ook Adriano Bertaccini (ex-Deinze in eerste amateur) al 26x raak trof voor Thes Sport.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top