Düsseldorf vraagt geen entreegeld aan fans: waait dit fenomeen over naar België?

Sport |

Staat Fortuna Düsseldorf aan de vooravond van een voetbalrevolutie? De Duitse club uit de tweede divisie kondigde onlangs aan dat ze fans binnenkort gratis toegang tot hun stadion geven voor thuiswedstrijden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat een utopie leek, wordt binnenkort werkelijkheid voor voetbalfans. Althans voor supporters van Fortuna Düsseldorf uit de Duitse tweede klasse. De club zal zijn fans en bezoekers de mogelijkheid bieden om de eerste drie competitiewedstrijden van volgend seizoen gratis bij te wonen. Fans zullen zich vóór een eventuele loting moeten inschrijven op een platform voor het geval de vraag groot is. Als de ‘Fortuna for All’-regeling een succes wordt, kan ze worden uitgebreid.

Maar hoe is het bestuur van de voormalige club van Benito Raman op dit idee gekomen? Fortuna wil met dit project “het volk en de fans centraal stellen”, aldus Björn Borgerding, voorzitter van de raad van toezicht van Fortuna, in een verklaring. CEO Alexander Jobst voegt daaraan toe: “We willen dat iedereen van een wedstrijd in Düsseldorf kan genieten, en dit zal de club ook meer in de stad verankeren.”

Focus op merchandising

De clubleiding besefte dat de imposante Merkur Spiel-Arena nooit helemaal vol zat. Dit seizoen bedraagt de gemiddelde opkomst 29.378 van de mogelijke 54.000 zitplaatsen. Het hoofddoel van deze actie is dan ook om de gemiddelde opkomst in het stadion op wedstrijddagen te verhogen, wat op zijn beurt de inkomsten uit de verkoop van merchandise aanzienlijk moet doen toenemen. Fans zijn sneller bereid geld uit te geven als ze niet voor een entreekaartje hoeven te betalen. Het mogelijke verlies aan inkomsten zou worden gecompenseerd door de deelname van verschillende sponsors.

In afwachting van de komst van het concept in België, al lijkt dat erg onwaarschijnlijk, is dit een mooie gelegenheid voor ‘groundhoppers’ om een van de locaties van het EK 2024 te verkennen (waar drie groepswedstrijden, een achtste finale en een kwartfinale plaatsvinden). Als je geïnteresseerd bent: de Merkur Spiel-Arena ligt op iets meer dan anderhalf uur rijden van Luik en op ongeveer tweeënhalf uur van Brussel...

Het programma van speeldag 31 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 6 mei

Zondag 7 mei

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Meer lezen:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top