Van het WK tot de finale van de Copa del Rey: de Marokkaan Ez Abde wil Real Madrid ten val brengen

Sport | De carrière van Abdessamad Ezzalzouli, beter bekend als Ez Abde, heeft de afgelopen maanden een flinke boost gekregen. Na een succesvol WK met Marokko bereidt de 21-jarige flankspeler zich voor om met Osasuna Real Madrid te bekampen in de finale van de Copa del Rey.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ez Abde had wellicht niet verwacht dat het zo'n fantastisch seizoen zou worden toen hij afgelopen zomer naar Osasuna verkaste. De Spaanse club huurt de speler van FC Barcelona, dat hem in 2021 had weggehaald bij Hércules CF. De linkerflankspeler ging op zoek naar speeltijd bij Osasuna, dat in 2019 nog in de Spaanse tweede klasse uitkwam, en in die opdracht is hij met verve geslaagd. Meer zelfs, Osasuna strijdt mee voor de Europese plaatsen en wist zich voor de tweede keer in de clubgeschiedenis te plaatsen voor de finale van de Copa del Rey.

Ez Abde maakt niet zozeer indruk met zijn statistieken – 5 goals en 2 assists in 29 wedstrijden – maar hij toonde zich wel met enkele zeer opvallende prestaties. Door zijn goede wedstrijden speelde hij zich in de kijker bij Marokko en mocht hij meegaan naar het WK. Daar kenden ze een geweldig toernooi met een knappe vierde plaats. In Qatar kwam hij aan drie wedstrijden, waaronder de legendarische match in de achtste finale tegen Spanje. Die werd door Marokko gewonnen na het nemen van strafschoppen. Dat was een speciale wedstrijd voor de speler, die op zevenjarige leeftijd naar Spanje trok met zijn ouders.

Het Marokkaanse succes

Hij bezit sinds 2021 de dubbele nationaliteit en lange tijd was er de nodige spanning omtrent zijn toekomst als international. Hij stond ook op de radar van de Spaanse ex-bondscoach Luis Enrique, maar hij koos uiteindelijk voor Marokko. Begin 2022 maakte hij er zijn debuut, met het geweldige WK als voorlopige hoogtepunt.

Dankzij dat WK trok hij net als zijn ploegmaats heel wat aandacht en ging zijn marktwaarde de hoogte in. Het einde van het seizoen nadert, waardoor de geruchtenmolen inzake transfers op gang begint te komen. De speler zou het liefst willen doorbreken bij FC Barcelona, al is de concurrentie daar een stuk groter dan bij Osasuna.

Een toekomst bij Barça?

FC Barcelona zou er echter ook voor kunnen kiezen om Ez Abde ten gelde te maken. De Catalanen staan er financieel niet al te best voor en ze zouden al contacten hebben met Spaanse en andere Europese clubs. Toch is de kans momenteel het grootst dat hij een kans zal krijgen van trainer Xavi Hernandez.

"Abde haalt het maximale uit zijn uitleenbeurt, hij maakt het verschil en we zijn erg blij met hem. Bij Barça hebben we spelers van dit niveau nodig. Als hij terugkomt, zullen we beslissen. Maar Abde kan zeker belangrijk voor ons zijn”, liet hij onlangs verstaan. Terwijl hij wacht om erachter te komen of zijn toekomst bij de Blaugrana ligt, wil Ez Abde tegen de grote rivaal uit Madrid laten zien dat hij de kwaliteiten heeft om op het hoogste niveau te schitteren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top