Zal Standard binnenkort jong talent van Everton kunnen inzetten?

Jupiler Pro League |

777 Partners, eigenaar van onder meer Standard, zou zeer binnenkort Everton kunnen kopen. Bijgevolg zou er een samenwerkingsverband kunnen ontstaan tussen de Toffees en de club uit de Vurige Stede.

Door Pickx

Deel dit nieuws

777 Partners lijkt een onstilbare honger te hebben. De private investeringsmaatschappij uit Miami bouwt namelijk aan een netwerk van clubs over de hele wereld. En na de volledige of gedeeltelijke overname van clubs als Vasco de Gama (Brazilië), Genoa (Italië), Sevilla (Spanje), Melbourne Victory (Australië), Red Star (Frankrijk) en Standard, richten de Amerikanen nu hun vizier op Engeland.

Meer bepaald in Liverpool en Everton wil de eigenaar van Standard een zet doen. De Toffees zitten momenteel in de problemen in de Premier League, en hoewel de Iraanse eigenaar van de club publiekelijk heeft verklaard dat hij niet wil verkopen, gaat het gerucht dat achter de schermen aan een deal wordt gewerkt.

Engelse spelers bij Standard?

Zal deze mogelijke nieuwe aanwinst gunstig zijn voor Standard? De club uit Luik is verre van het vlaggenschip van 777 Partners, maar zou toch garen kunnen spinnen bij een eventuele overname van Everton. Dit seizoen hebben de Rouches bijvoorbeeld de Italiaanse spits Filippo Melegoni in bruikleen gekregen van Genoa, dat gedegradeerd is naar de Serie B. Melegoni maakte vorig weekend trouwens zijn eerste treffer in de Jupiler Pro League, tegen OH Leuven.

Het is dus niet ondenkbaar, zeker als Everton naar de Engelse tweede klasse zakt, dat enkele spelers van de Toffees naar Luik verhuizen. Een Europese kwalificatie van de Rouches zou die kans zelfs kunnen vergroten. Bovendien zal Standard kunnen profiteren van het rekruteringsnetwerk van de Engelse club om nieuwe versterkingen aan te trekken.

Warme herinneringen

Tussen Standard en Everton is het misschien geen liefdesverhaal, maar de Rouches hebben wel zeer warme herinneringen aan de Engelse club. In 2008 verkochten ze Marouane Fellaini voor bijna 20 miljoen euro aan Everton na het winnen van de Belgische landstitel.

Enkele weken later ontmoetten de twee clubs elkaar in de eerste ronde van de UEFA Cup. Na een 2-2 gelijkspel in Engeland wisten de Belgen thuis te winnen (2-1) en zo de Premier League-ploeg uit te schakelen. Een dergelijk scenario zal zich wellicht niet meteen herhalen, zeker niet als de Toffees degraderen naar de Championship...

Meer lezen:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top