Stats 1B: Hendrickx nu in de slipstream van De Schryver; ook nog andere kapers op de kust

Challenger Pro League | Terwijl Thierno Barry zijn status als topschutter alweer wat extra in de verf zette en Beau Reus al minstens een gedeelde eerste plek in de clean sheetranking zal halen; lijkt de strijd om de titel van assistenkoning nu pas echt los te barsten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Liersemiddenvelder Guillaume De Schryver slaagde er afgelopen weekend opnieuw niet in om beslissend te zijn voor zijn club terwijl er bij zijn achtervolgers wel weer enkele jongens aan de basis lagen van een beslissende actie.

Zo was Gaëtan Hendrickx alweer goed voor een assist bij Deinze terwijl ook Youssef Challouk (RWDM) en Dieumerci Mbokani (Beveren) een extra streepje achter hun naam mochten trekken. Hierdoor dichtte Hendrickx de kloof met De Schryver terwijl ook de twee anderen netjes mee aansluiten.

Natuurlijk is er de eeuwige discussie over het verschil in niveau tussen de twee play-offs; maar voorlopig waren de Promotion play-offs (66 goals) wel opener dan de Relegation play-offs (56 goals) terwijl ook het gegeven van (een gebrek aan) motivatie eerder in het voordeel van de A-reeks spreekt. Hendrickx is dan ook de enige B-reeksspeler die zich nog echt intensief komt mengen in de debatten.

10 assists: De Schryver (Lierse)
9 assists: Hendrickx (Dienze)
8 assists: Ribeiro Costa (Beveren), Mbokani (Beveren), Challouk (RWDM)

Bij de topschutters lijkt Thierno Barry zo goed als zeker van een individuele prijs terwijl ook zijn ploegmaat Beau Reus eigenlijk al mag pronken met het meeste clean sheets. Al kan hij nog wel bijgehaald worden door eerste achtervolger Theo Defourny.

18 goals: Barry (Beveren)
15 goals: Stassin (RSCA Futures), Biron (RWDM)
13 goals: Baeten (Beerschot), Van Acker (Lierse)

11 clean sheets: Reus (Beveren)
9 clean sheets: Defourny (RWDM)
8 clean sheets: Gies (Dender)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top