Beleef de play-offs in de Jupiler Pro League integraal via Eleven met Pickx Sports

Sport |

Nu het reguliere seizoen ten einde loopt, gaat de Jupiler Pro League zijn eindsprint in met de Champions Play-offs en de Europe Play-offs. Wie wordt gekroond tot Belgisch kampioen en welke teams treden toe tot het Europese toneel?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Jupiler Pro League is nog lang niet voorbij. De drie gedegradeerde ploegen (RFC Seraing, Zulte Waregem en KV Oostende) zijn bekend, maar in de play-offs wordt het lot van acht van de overige eersteklassers beslist. Zowel de titel als de meeste tickets voor de Champions League, de Europa League en de Conference League worden nog verdeeld.

Club Brugge als opjager

In de Champions' Play-offs, voor het laatst in een format met vier teams voordat volgend seizoen naar een format met zes teams wordt overgeschakeld, staan Racing Genk, Union, Antwerp en Club Brugge tegenover elkaar. Na de puntendeling scheiden slechts twee eenheden de derde plaats van The Great Old met de Limburgers en Bruggelingen, die de leidersplaats delen met 38 punten. Blauw-zwart staat acht punten achter op de twee leiders.

Op het eerste gezicht lijkt de titelstrijd een driestrijd te worden. Union en Antwerp hebben een psychologisch voordeel, omdat ze Racing Genk, dat de laatste weken terrein verloor, hebben kunnen inhalen. Maar pas op voor Club, dat niets te verliezen heeft en voor de allereerste keer in de rol van underdog start. De Bruggelingen zijn het immers gewend om vanuit een goede positie voor de titel te strijden. Een knalstart kan de kaarten doorheen schudden.

Op de eerste speeldag reist Club Brugge zondag om 18u30 af naar koploper Genk, terwijl enkele dagen later, op woensdag 3 mei om 20u30, Antwerp ontvangt.

Standard favoriet voor Europe Play-offs?

De race om de Europese tickets barst dit weekend ook los met de Europe Play-offs. De ploegen die na het reguliere seizoen tussen de vijfde en achtste plaats staan strijden voor één Europees ticket. AA Gent en Standard, die de Champion's Play-offs op een bepaald moment binnen handbereik hadden, zijn de favorieten, terwijl de twee revelaties van het seizoen, Westerlo en Cercle, de rol van outsiders vervullen.

De Buffalo's, die aan het begin van de laatste speeldag van de reguliere fase nog in de top vier stonden, en de Rouches staan momenteel gelijk op punten (28), twee meer dan Westerlo en drie meer dan Cercle. Op de eerste speeldag neemt Gent het vrijdag om 20u45 op tegen Westerlo en Cercle kruist zaterdag om 18u15 de degens met Standard.

Hoe worden de Europese tickets verdeeld?

Wat is het doel van de Europe Play-offs? Een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League. Daarvoor moet een team op het einde van de zes wedstrijden als eerste eindigen en dan eventueel tegen de vierde van de Champions Play-offs spelen. Als Antwerpen de Beker van België wint (die toegang geeft tot de laatste voorronde van de Europa League), plaatst de winnaar van de Europe Play-offs zich rechtstreeks voor de tweede voorronde van de Conference League.

Hoger op de ranglijst zal de Belgische kampioen deelnemen aan de derde en laatste voorronde van de Champions League (vorig jaar ging de kampioen rechtstreeks naar de groepsfase). De runner-up belandt in de tweede voorronde van de Champions League, terwijl de derde ook in de tweede voorronde van de Conference League speelt.

Het programma van de eerste speeldag in de play-offs van de Jupiler Pro League:

Champions' Play-offs

Zondag 30 april

Woensdag 3 mei

Europe Play-offs

Vrijdag 28 april

Zaterdag 29 april

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top