RSCA Women kan deze week de concurrentie uitschakelen

Sport | Voor het vrouwenelftal van Anderlecht wordt het einde van deze week spannend. Ze mogen het in de Lotto Super League opnemen tegen Standard Fémina en OHL Women, hun belangrijkste concurrenten, in de strijd om de titel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor hun mannelijke collega's is de titel een verre droom, maar bij RSCA Women is de hoofdprijs binnen handbereik. Afgelopen vrijdag verzekerde de koploper van de Play-Off 1 zich van een titelkans door met 3-1 te winnen van KRC Genk Ladies dankzij doelpunten van Allie Thornton, Lore Jacobs en Sarah Wijnants. Door dit succes hebben de Brusselse dames nu vier punten voorsprong op OHL, dat met 34 punten ook geen slechte beurt maakt. Desondanks is de strijd nog niet gestreden, want op de zesde speeldag van deze Play-Off 1 is de kloof tussen Brussel en Leuven niet groter geworden.

Beslissende week

Een andere kaper op de kust is Standard Fémina, huidig derde in de Play-Off 1. De damesploeg uit de Vurige Stede haalde het afgelopen zaterdag met het kleinste verschil tegen OHL Women dankzij een doelpunt van Justine Blave. Hierdoor verkleinde de kloof tussen Standard Fémina en OHL Women tot twee punten alvorens de Luikse dames woensdag tegen Anderlecht moeten spelen. Nu dinsdag komt OHL Women tegenover Club YLA te staan.

Misschien kunnen de kaarten door elkaar geschud worden met de wedstrijd van komende zaterdag tussen OHL Women en RSCA Women. Als beide ploegen tijdens de week winnen, zal het voor OHL erop of eronder zijn voor de titel. Als paars-wit wint, neemt de ploeg een zeer grote optie op een zesde titel.

Het programma voor speeldag 7 en 8 van de Play-Off 1 in de Lotto Super League

Woensdag 27 april

  • RSCA Women - Standard Fémina (2-0)
  • KAA Gent Ladies - KRC Genk Ladies (1-3)
  • Club YLA - OHL Women (0-2)

Zaterdag 29 april

Volg het hele seizoen het beste van de Lotto Super League op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top