Is het uur van Debast en Verbruggen geslagen bij Anderlecht?

Jupiler Pro League | In de Jupiler Pro League zit het seizoen er voor paars-wit helemaal op. Ze eindigden na een ontgoochelende partij tegen KV Mechelen op een zeer zwakke elfde plaats. Na het vertrek van twee sterkhouders begin januari en het volgende seizoen in zicht zullen de Brusselaars nu alles op alles moeten zetten om ervaring bij te tanken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat een rampzalig einde van het seizoen... Dat stelden niet alleen commentatoren vast na een smadelijke nederlaag tegen een zwak KV Mechelen, maar ook de supporters van RSCA toonden hun ongenoegen. Hoewel het overduidelijk was dat een zege tegen de Maneblussers geen toegang zou geven tot de Europe Play-offs, zorgde de onverteerbare prestatie van de mannen van Brian Riemer ervoor dat de supporters na de wedstrijd van zondag in woede ontstaken met enkele relletjes tot gevolg.

Neerwaartse spiraal

Nog nooit sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog stond de ooit succesvolste club van België zó laag in het klassement. Afhankelijk van aan wie je het vraagt, zijn er verschillende redenen om het malheur van de Mauves te verklaren: gebrek aan leiderschap, weinig ervaring onder de spelers, weinig financiële middelen... Maar de Brusselse club heeft nu iets meer dan een maand de tijd om de balans op te maken van een mislukt seizoen en vooral om lessen te trekken. In dat verband is het de vraag of Brian Riemer er half juni nog bij zal zijn voor de hervatting van de trainingen. Niets is minder zeker. Wat wel zeker is, is dat de financiële verliezen door het ingekorte seizoen en door de niet-deelname aan Europees voetbal komend seizoen paars-wit zal nopen tot de verkoop van enkele goudhaantjes.

Na het vertrek van Julien Duranville en Anouar Ait El Hadj afgelopen januari is het best mogelijk dat andere jonge talenten ook het Lotto Park zullen moeten verlaten. Een van de grootste kanshebbers is Rode Duivel Zeno Debast die, als hij persoonlijk nog een jaar bij de club van zijn hart zou kunnen blijven, misschien wel de beste marktwaarde in de competitie heeft. De revelatie van dit seizoen bij Anderlecht, Bart Verbruggen, zal ook zeker in de smaak vallen bij potentiële overnemers. Als hij de kans krijgt, zal hij ongetwijfeld de Jupiler Pro League willen verlaten om zijn ongelooflijke opmars voort te zetten. Spelers als Francis Amuzu of Mario Stroeykens zouden ook verkocht kunnen worden aan de hoogste bieder, ook al zal het gebrek aan bekendheid aan het einde van het seizoen hun marktwaarde misschien parten spelen. Ten slotte is het lot van Jan Vertonghen en Islam Slimani, die tot het einde van het seizoen onder contract stond, ook onzeker.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top