Waarom Mats Rits en Club Brugge méér dan scherprechter kunnen zijn in de titelrace

Sport |

De 34e en laatste speeldag van de reguliere fase in de Jupiler Pro League fase ligt achter ons en het is tijd om onze conclusies te trekken. Pickx Sports heeft de speler, het doelpunt en het cijfer van het weekend aangeduid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Mats Rits

Wonderbaarlijk. Een adjectief dat net zo goed past bij Club Brugge als bij Mats Rits nu we terugblikken op het einde van de reguliere fase van de Jupiler Pro League. Blauw-zwart geloofde er niet meer in, maar wist alsnog de laatste strohalm voor de Champions Play-offs te grijpen. Het versloeg Eupen met 7-0.

Hoewel dat mirakel grotendeels te danken was aan de onwaarschijnlijke nederlaag van La Gantoise in hun Ghelamco Arena tegen degradant KV Oostende, waren de troepen van Rik De Mil ook met het mes tussen de tanden begonnen aan hun match tegen de Duitstalige ploeg, die al even miraculeus op het nippertje ontsnapte aan degradatie.

De Panda's waren even onmondig als Club machtig was. Rits, stralend op het middenveld, leek zijn gescheurde kruisband voorgoed vergeten te zijn en loodste zijn ploeg naar de overwinning met een schitterende vrije trap, waarna hij in de tweede helft met een tweede doelpunt de aansluiting van de Bruggelingen bij de top vier vierde. Club Brugge herpakte zich op het beste moment en dat was niet in de laatste plaats te danken aan z’n 29-jarige middenvelder.


Doelpunt van het weekend: Thibo Somers

Thibo Somers heeft de gewoonte om levensreddende doelpunten te maken. Nadat Cercle Brugge afgelopen februari in de derby tegen Club een verdiend gelijkspel behaalde, schonk Somers zijn geliefde club een plaats in de Europe Play-offs door aan de Gaverbeek de beslissende treffer te maken.

Het eerste doelpunt van Rob Schoofs tegen Anderlecht is ongetwijfeld het mooiste van het weekend, maar de goal van de Brugse rechtsbuiten is zeker de belangrijkste. Het kwalificeerde Cercle voor de top 8, veroordeelde Essevee tot degradatie en Sporting Charleroi tot een seizoenseinde in mineur. De overwinning van Malinois dompelde Anderlecht nog meer in rouwstemming.


Cijfer van het weekend: 0

Genk bleef tegen Charleroi op een gelijkspel steken en zag Union naast zich verschijnen aan de top van het klassement. Hoewel de Limburgers het reguliere seizoen eindigen op de eerste plaats, wat hen in ieder geval een Europees ticket garandeert voor de derde ronde van de Conference League play-offs, zal de strijd om de titel spannender zijn dan ooit. Twee teams die met hetzelfde aantal punten aan de eindsprint beginnen: een feest voor de neutrale voetballiefhebber.

Antwerp start bovendien met amper twee punten achterstand op Genk en Union aan de Champions Play-offs, terwijl Club Brugge acht punten van de bovenste plaats verwijderd is. De titelrace kondigt zich bloedstollend aan.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top