De toekomstige Rode Duivels: Maxime Delanghe staat voor een cruciale periode

Sport | In 2023 stelt Pickx elke week een jong Belgisch talent voor waarvan verwacht wordt dat hij in de toekomst een rol zal gaan spelen bij de Belgische nationale ploeg. Vandaag is het de beurt aan Maxime Delanghe.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België heeft met Thibaut Courtois momenteel een keeper van wereldklasse onder de lat en hij zou nog graag het EK 2024 en het WK 2026 willen afwerken. Aangezien Koen Casteels ook al de 30 is gepasseerd, moet er dus stilaan naar opvolging worden gekeken. Maarten Vandevoordt is daarbij de topkandidaat, maar achter de doelman van KRC Genk manifesteren zich nog een aantal jonge doelmannen. Eén van hen is Maxime Delanghe.

Interesse

Maxime Delanghe kende zijn jeugdopleiding bij RSC Anderlecht, maar vertrok op 15-jarige leeftijd naar PSV. Hij speelde er 5 jaar en kwam 33 wedstrijden uit voor het tweede elftal van de Nederlandse topclub, maar doorbreken in het eerste elftal lukte niet. Afgelopen zomer zette hij daarom een stap terug om op zijn 21ste wekelijks aan spelen toe te komen bij Lierse K. Dat lukte aardig, want tot 29 januari was hij eerste doelman. De jonge Belg kreeg het nadien echter aan de stok met trainer Tom Van Imschoot en hij verdween ten koste van Jarno De Smet uit de ploeg. Delanghe bleef zo steken op 18 duels.

De doelman gaf al aan dat hij Lierse K. in de zomer transfervrij zal verlaten en er is binnen- en buitenlandse interesse. “Ik wil graag een stap hogerop zetten. Tijdens de winterstop toonden al enkele binnen- en buitenlandse clubs interesse. Ik verwacht dat er na de play-offs iets uit de bus zal vallen”, vertelde hij aan Het Belang van Limburg.

Olympische Spelen

Delanghe is momenteel international bij de beloften van België. Hij speelde tot op heden twee duels. Hij mocht in september 2022 aantreden in de oefeninterlands tegen Nederland en Frankrijk. Delanghe heeft als eerste doel om met de Belgische beloften de kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2024 te bewerkstelligen.

“Samen met Senne Lammens van Club NXT ben ik de vaste doublure voor onze eerste doelman Maarten Vandevoordt. Het EK in Georgië (dat in juni wordt afgewerkt, nvdr.) wordt voor onze groep een geweldige ervaring. We zitten weliswaar in een moeilijke poule (met thuisland Georgië, Nederland en Portugal, red.), maar we hopen stiekem wel op een plekje in de halve finales. Dan zouden we ook zeker zijn van deelname aan de Olympische Spelen in 2024. Een jongensdroom."

Delanghe staat dus voor een cruciale zomer. Met België een goed WK afwerken én de juiste club vinden waar hij eerste doelman is en verder progressie kan maken. Als dat lukt zien we hem op termijn misschien wel bij de Rode Duivels aan het werk.

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top