Tom Van Imschoot wil scherprechter spelen met Lierse: "Gaan 2x vol voor de winst"

Challenger Pro League | RWDM en SK Beveren slaagden er vorig weekend niet in om elkaar KO te slaan in de onderlinge topper. Hierdoor gaat de titelstrijd alweer een nieuwe fase in waarbij puntenverlies in één van de volgende matchen allicht fataal zal zijn. In Lier scherpen ze alvast de messen; want zowel RWDM als Beveren passeren weldra op het Lisp.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We legden ons oor even te luisteren bij afscheidnemend Liersecoach Tom Van Imschoot. Hij werkte met de Pallieters een sterk parcours af in de reguliere competitie, maar tijdens de play-offs boekten de Kempenaars nog maar twee zeges in zeven duels. "Het hadden er wel al wat meer kunnen zijn", stelt Van Imschoot. "Daarbij denk ik spontaan terug aan de matchen tegen Club NXT en de meest recente match tegen RSCA Futures. Daarin hadden we toch wel meer verdiend."

Van Imschoot is dan ook best tevreden met de prestaties van zijn team. "Ik vind dat we in deze play-offs al heel leuk voetbal hebben gespeeld. Deze groep blijft me dan ook verbazen, want het is best al wel een zwaar seizoen geweest. Maar week na week blijven ze ervoor gaan terwijl ze toch al wel heel veel gegeven hebben. Chapeau!"

Druk op de ketel

Voor de matchen tegen RWDM en Beveren zal de Lierse coach zijn manschappen ook niet meteen extra moeten motiveren. "Dit zijn natuurlijk leuke matchen voor ons. Bij ons is de druk er af en bij de twee titelkandidaten zit er heel veel druk op de ketel. En hoewel we dit seizoen nog niks konden rapen tegen de twee beste teams van de reeks, willen we onze rol als scherprechter zeker vervullen. We gaan 2x vol voor winst."

Van Imschoot heeft dan ook een plannetje klaar om de twee beste ploegen van het moment af te stoppen; al zal dat zeker geen sinecure zijn. "Beide teams hebben wel wat dezelfde speelstijl aangenomen. Ze teren op een sterke organisatie en nemen weinig risico's. Voorin hebben ze beiden voldoende kwaliteiten om uit te halen als het moet. Dit seizoen hebben we tegen hen altijd het gevoel gehad dat we dominant waren in balbezit, maar toch bleven we altijd puntenloos achter. Ik hoop dat we de ruimtes in bepaalde zones nu wel beter kunnen benutten."

Selectiezorgen

Toch liep de voorbereiding niet optimaal. "Er zijn wel wat zieken geweest de voorbije dagen. Het is nog wat afwachten wie voldoende hersteld is en wie niet." Met Safari en Laes moet Lierse ook nog eens twee pionnen missen door schorsing.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top