Xavi Hernandez op weg om José Mourinho en Fabio Capello de loef af te steken

La Liga | FC Barcelona staat al sinds jaar en dag bekend voor zijn aanvallende manier van voetballen. Xavi Hernandez heeft van het huidige Barça een defensieve machine gemaakt. Hij schrijft zelfs geschiedenis met de Catalaanse club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

FC Barcelona incasseerde in 29 competitiewedstrijden in La Liga amper 9 tegengoals. De defensieve organisatie is hét sterke punt van Barça en de grootste reden waarom ze aan de leiding staan in Spanje. De voorsprong bedraagt al elf punten op Real Madrid en er zijn nog maar negen speeldagen te gaan. Het Barcelona van Xavi kan geschiedenis schrijven en de strafste defensie ooit hebben in La Liga.

Spaans record

Ronald Araújo, Jules Koundé, Jordi Alba & co zijn volgens waarnemers zeker niet de beste verdedigers uit de geschiedenis van FC Barcelona. Daar kunnen we ons wel in vinden, als je weet dat de club in het verleden toppers als Carles Puyol, Ronald Koeman en vele anderen onder contract had staan. Maar de cijfers liegen ook niet. Deportivo wist in het seizoen 1993/1994 het seizoen af te sluiten met 18 tegengoals, net als Atlético Madrid in het seizoen 2015/2016.

FC Barcelona incasseerde voorlopig nog maar 9 tegengoals, waardoor de kans dus zeer groot is dat ze het Spaanse record gaan verbreken. Barça gaat ook internationaal geschiedenis schrijven. Het Chelsea van José Mourinho wist in het seizoen 2004/2005 ook indruk te maken met amper 15 tegendoelpunten. Net als het legendarische AC Milan van Fabio Capello, dat dezelfde cijfers liet noteren in het seizoen 1993/1994. Het Europese record staat nog altijd op naam van de Italiaanse club Cagliari. Zij kregen in het seizoen 1969/1970 slechts 11 tegengoals te verwerken. Dat record verbreken zal zéér moeilijk worden voor FC Barcelona.

Marc-André ter Stegen hoopt ook nog een straffe prestatie te realiseren. Hij haalde tot op heden 22 clean sheets en het record staat hier voorlopig nog op naam van Claudio Bravo, met 24 wedstrijden zonder tegengoal. Atlético Madrid is de volgende tegenstander van FC Barcelona en zij weten nu al dat ze voor een bijzonder moeilijke opgave staan in Barcelona. Kunnen Axel Witsel, Yannick Carrasco en ploegmaats de sleutel vinden om het slot te ontgrendelen?

Het programma voor de 30ste speeldag van La Liga op Eleven:

Zaterdag 22 april

Zondag 23 april

Volg La Liga het hele seizoen lang op Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top