Herboren Mario Götze keert terug naar het veld van Borussia Dortmund

Bundesliga |

Mario Götze keert terug naar het Signal Iduna Park: Eintracht Frankfurt reist in de Bundesliga af naar Dortmund. Het is de eerste keer dat de voormalig wereldkampioen het veld van zijn oude liefde zal betreden sinds mei 2020.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als Mario Götze aan het einde van zijn carrière met één club geassocieerd zou moeten worden, dan wel Borussia Dortmund. De aanvallende middenvelder was sinds zijn negende aangesloten bij de club en brak in 2009 door in het eerste elftal. Hij speelde voor de club uit het Ruhrgebied tot 2013, toen hij naar de rivalen van Bayern München vertrok. Vervolgens keerde hij terug voor een tweede passage, van 2016 tot 2020.

Nu, na een escapade van twee jaar bij PSV Eindhoven, etaleert Mario Götze zijn talent bij Frankfurt. En voor het eerst sinds mei 2020 speelt hij in het Signal Iduna Park, de plaats van zijn belangrijkste wapenfeiten. Zal dit hem inspireren?

Moeilijk einde

Hoewel hij een kind van Borussia Dortmund is, liep zijn liefdesrelatie met de club van zijn hart niet goed af. In zijn laatste seizoen was de man die zijn status als nationale held als een last droeg na zijn doelpunt in de WK-finale van 2014 zijn basisplaats kwijt en moest hij het doen met enkele invalbeurten.

Van de 15 competitiewedstrijden die hij in het seizoen 2019-2020 speelde, veroverde hij slechts 515 speelminuten in de Bundesliga en zes basisplaatsen. Erger nog, de middenvelder liep aan het einde van het seizoen corona op en bekeek daarom de laatste paar wedstrijden vanuit zijn zetel, omdat zijn contract afliep. Het contract van Götze werd niet verlengd, waardoor hij zonder club kwam te zitten.

Bij de Borussen beleefde hij mooie momenten. Duits kampioen in 2011 en 2012; die titels zijn hem zeker meer waard dan de drie andere die hij met Bayern wegkaapte. Hij won ook twee Duitse bekers en stond in 2013 in de finale van de UEFA Champions League tegen de Beierse rivalen.

Herboren

Iedereen dacht dat de carrière van Mario Götze voorbij was, maar de Duitser verraste met een doorstart in Nederland. Bij PSV Eindhoven, in een kampioenschap dat minder competitief is dan de Bundesliga, vond Götze het spelplezier terug en haalde hij opnieuw een uitstekend niveau. Dat bracht Eintracht Frankfurt er afgelopen juni toe de clausule in zijn contract (4 miljoen) te betalen om hem terug naar Duitsland te halen.

Bij de Adelaars heeft Götze getoond wat hij nog waard is. Hij heeft dan wel slechts twee doelpunten en acht assists op zijn naam staan sinds zijn terugkeer, maar de 30-jarige Götzinho doet nog steeds zijn duit in het zakje. Zijn prestaties zijn ook Hans-Dieter Flick niet ontgaan: de Duitse bondscoach selecteerde de herboren Götze dit jaar na een afwezigheid van vijf jaar weer voor Die Mannschaft.

Dortmund weet dat het Götze, die naar verwachting een warm welkom zal krijgen in het Signal Iduna Park, in de gaten zal moeten houden. Het valt nog te bezien of de speler bedankt met een doorslaggevende prestatie voor zijn nieuwe club.

Het programma van de 29e speeldag in de Bundesliga op Eleven:

Zaterdag 15 april

Volg het beste van de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top