Stats CPL: Stassin wint duel tussen Barry en Biron; Reus bijna clean-sheetkoning

Challenger Pro League | Het titanenduel der topschutters heeft zondag een muis gebaard. Zowel Thierno Barry als Mickaël Biron slaagden er niet in om een goaltje mee te pikken tijdens de titelclash tussen RWDM en Beveren waardoor het verschil tussen de twee nog steeds drie goals bedraagt. Hierdoor werd Lucas Stassin (RSCA Futures) de winnaar van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De jonge spits van RSCA Futures vond eindelijk zijn torinstinct terug en prikte - voor het eerst sinds zeven matchen - nog eens een bal tegen de netten. Hierdoor neemt hij weer een goaltje voorsprong op Biron en wordt hij de naaste belanger van Barry. Stassin heeft nog wel twee goals minder dan de topschutter van Beveren. Maar met wat herwonnen zelfvertrouwen kan er nog veel gebeuren in de laatste drie duels.

17. Barry (Beveren)
15. Stassin (RSCA Futures)
14. Biron (RWDM)
13. Van Acker (Lierse), Baeten (Beerschot)

In de strijd om de titel van koning van de assists kon enkel Kylian Hazard een zaakje doen. De winger van RWDM schilderde de 1-0 op het hoofd van Le Joncour en leverde zo zijn achtste assist van het seizoen af. Hazard komt daarmee op een gedeelde tweede plaats en kan dus mee jacht gaan maken op koploper Guillaume De Schryver.

10. De Schryver (Lierse)
8. Ribeiro Costa (Beveren), Hendrickx (Deinze), Challouk (RWDM), Hazard (RWDM)
7. Brrou (SL16 FC), Martinez (Lommel), Mbokani (Beveren)

En ook bij de clean sheets was er enkel wat 'gemorrel' in de achtergrond. Beau Reus en Théo Defourny konden ook hun strijd niet beslechten (beiden kregen een goal binnen) waardoor de afstand tussen hen hetzelfde blijft. Met nog drie matchen voor de boeg, moet er wel al redelijk wat gebeuren om Reus nog van de titel van clean sheetkoning te houden. Defourny moet wel vrezen voor zijn tweede plek omdat Lathouwers en Gies een extra clean sheet aan hun totaal toevoegden.

10. Reus (Beveren)
8. Defourny (RWDM)
7. Lathouwers (Beerschot), Gies (Dender)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top