Ruud Vormer en Zulte Waregem houden de hoop op behoud levend

Sport | De 33e speeldag van de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons en het is tijd om onze conclusies te trekken. Pickx Sports heeft de speler, het doelpunt en het cijfer van het weekend aangeduid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Ruud Vormer

Het seizoen van Zulte Waregem leest als een treurmars, maar het eindresultaat zou wel eens in het voordeel van Essevee kunnen uitdraaien. De mannen van Frederik D'hollander zijn met nog één wedstrijd te gaan in de klassieke fase teruggekomen tot op één punt van Eupen, na een wervelende prestatie op het veld van de Duitstalige degradatiekandidaat.

De West-Vlamingen moesten winnen om hun kansen op eersteklassevoetbal volgend seizoen levend te houden en dat deden ze ook: bij de rust stonden ze al 0-4 voor. Ondanks de hattrick van Zinho Gano was de man van de wedstrijd Ruud Vormer, die drie assists, één pre-assist en één doelpunt afleverde. Een uitzonderlijke prestatie van de voormalige Brugse draaischijf, die er nu op rekent dat zijn voormalige clubgenoten volgende week hun taak volbrengen: Eupen kloppen. Als de fusieclub in eigen huis het stugge Cercle over de knie legt, is Operatie Redding een succes.


Doelpunt van het weekend: Bilal El Khanouss

Het is zeker niet de mooiste goal van de week, maar misschien wel de meest symbolische. De aanvallende middenvelder van KRC Genk, op zoek naar zijn eerste doelpunt in vele maanden, opende tegen Anderlecht eindelijk zijn rekening in de Jupiler Pro League. Hij maakte zijn eerste competitietreffer in 32 matchen dit seizoen.

Het doelpunt kwam als een bevrijding voor de 18-jarige Marokkaanse international, die het de laatste tijd moeilijk heeft gehad, net als zijn team. Zijn treffer zal hem ongetwijfeld een boost geven om te schitteren in de Champions Play-Offs.
Nummer van het weekend: 1


De spanning is te snijden voor de 34e en laatste dag van de reguliere fase in de Jupiler Pro League. AA Gent en Club Brugge staan nog steeds op gelijke hoogte qua punten, terwijl Standard slechts één punt achterstand heeft. De Buffalo’s hebben wel één gewonnen match meer dan Club, waardoor Gent momenteel op de felbegeerde vierde plek pronkt. De Gentenaars wacht zondag een duel tegen het al gedegradeerde Oostende, terwijl Club op eigen veld moet winnen tegen Eupen en moet hopen op puntenverlies van Gent.

Ook voor de laatste plekjes in de Europe Play-Offs is het drummen: Charleroi en Cercle Brugge delen de achtste plaats, met één punt voorsprong op Anderlecht en twee op Oud-Heverlee Leuven.

Onderaan het klassement staat Zulte Waregem slechts één punt achter Eupen, dat het behoud zal moeten afdwingen op het veld van regerende landskampioen Club Brugge. De slotdag van het reguliere seizoen belooft bloedstollend te worden.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top