Romelu Lukaku heeft nog nooit zo dicht bij een halve finale in de Champions League gestaan

UEFA Champions League | Inter staat er goed voor in aanloop naar de terugmatch van de Champions League-kwartfinale tegen Benfica. Het team van Romelu Lukaku verdedigt in eigen huis een voorsprong van twee doelpunten op de Portugese topploeg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Romelu Lukaku's missie in de terugmatch van de kwartfinales van de Champions League is om de slechte herinneringen aan 2019 met Manchester United en 2022 met Chelsea uit te wissen. De Rode Duivel is al twee keer gesneuveld in de kwartfinale van het kampioenenbal en droomt ervan om voor het eerst in zijn 14-jarige profcarrière de laatste vier te bereiken. En de uitgangspositie die vorige week in Lissabon werd behaald, doet vermoeden dat de topscorer aller tijden van het nationale elftal de kans deze keer niet voorbij zal laten gaan – en al zeker niet in het eigen Stadio Giuseppe Meazza.

Lukt Bayern een remontada?

Inter zal echter op zijn hoede moeten zijn: een kat in het nauw maakt immers rare sprongen. Benfica was kansloos in de heenmatch, en de Portugese trots zal in Milaan z’n eer willen redden. De Portugezen hebben deze hele campagne van de Champions League, in Brugge (0-2) maar vooral ook bij Juventus (1-2) en Paris Saint-Germain (1-1), bewezen dat ze buitenshuis formidabel zijn. Sterker nog: de Portugezen zijn dit seizoen buitenshuis nog ongeslagen. Ze zullen koste wat kost moeten scoren en winnen in Italië om hun reeks voort te zetten. Maar dat is natuurlijk een ander verhaal.

Bayern München zal ook thuis tegen Manchester City moeten winnen. En dat moeten ze doen met minstens drie doelpunten verschil om verlengingen af te dwingen. Er wacht Thomas Tuchel en de zijnen dus een loodzware klus, temeer omdat sterkhouder Sadio Mané geschorst is wegens onsportief gedrag. Quasi onmogelijk bijna, gezien de demonstratie van The Citizens in het Etihad Stadium. Zeker, Kevin De Bruyne, Erling Haaland en co. hadden het in het wedstrijdbegin niet onder de markt, maar toen de machine op gang kwam was er geen houden meer aan. De Duitsers hebben in hun eigen stadion al laten zien dat ze wonderen kunnen verrichten. Staat de Rekordmeister aan de vooravond van een historische remontada?

Het programma van de terugwedstrijden in de kwartfinales van de Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 18 april

Woensdag 19 april

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top