Sterkhouder Chelsea: "KRC Genk zal ik nooit vergeten"

Sport | KRC Genk heeft een oog voor buitenlands talent. De afgelopen jaren wisten ze tal van onbekende spelers aan te trekken, die nadien hun weg vonden richting de Europese top. Op een blauwe maandag verdedigde Kalidou Koulibaly de kleuren van de mijnwerkersclub.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kalidou Koulibaly versierde afgelopen zomer een toptransfer door voor 38 miljoen euro de overstap te maken van Napoli naar Chelsea. De centrale verdediger is er een vaste waarde. In de Serie A hield zij zich knap acht jaar staande. Het was bij KRC Genk dat zijn carrière een grote sprong voorwaarts nam.

Terugkeer in Genk

Racing Genk haalde Koulibaly in de zomer van 2012 voor amper 1,3 miljoen euro weg bij de Franse club FC Metz. Zijn transfer werd een schot in de roos. De verdediger maakte indruk met zijn kracht, snelheid en leergierigheid. Na amper twee seizoenen klopte Napoli al aan en zij legden 8 miljoen euro op tafel. Nadien werd hij dus één van de betere centrale verdedigers in Europa. In 2019 stonden KRC Genk en Napoli tegenover elkaar in de Champions League.

Koulibaly sprak toen bij Het Belang van Limburg over zijn periode in Limburg. "Ik ben heel blij om terug te zijn, ik vergeet nooit de liefde die ik twee jaar lang in Genk gekregen heb. Het is intussen al vijf jaar geleden dat ik hier vertrok, maar de supporters zijn me duidelijk niet vergeten. Hun applaus heeft me echt geëmotioneerd, dit moment vergeet ik nooit. Genk is een club waar ik altijd aan gehecht zal blijven", verklaarde hij toen.

Trendsetter

De verdediger werd een trendsetter bij Racing Genk. Na zijn transfer naar Italië wisten ook Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Timothy Castagne (Atalanta), Omar Colley (Sampdoria), Ruslan Malinovskyi (Atalanta), Joakim Maehle (Atalanta), Jhon Lucumi (Bologna), Cyriel Dessers (Cremonese) en Kristian Thorstvedt (Sassuolo) allen via Genk een miljoenentransfer naar de Serie A te versieren. Koulibaly speelde 92 wedstrijden voor Genk, waarin hij 3 keer scoorde. In 2013 won hij met de Limburgers de Beker van België.

Hij speelde nadien dus acht jaar voor Napoli, waar hij jaarlijks werd gelinkt aan topclubs zoals FC Barcelona, Real Madrid en Manchester City. In de zomer van 2022 maakte hij dus zijn droom waar met een transfer naar Chelsea. “Ik ben bij een grote club in de wereld en het is altijd mijn droom geweest om in de Premier League te spelen. Chelsea kwam in 2016 voor het eerst voorbij, maar toen kwamen we er niet uit”, liet hij weten bij zijn voorstelling.Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top