Straffe tussenspurt brengt Hendrickx (Deinze) in de running voor de titel van assistenkoning

Challenger Pro League | Terwijl Thierno Barry tijdens het afgelopen weekend alweer een goaltje kon uitlopen in de topschutterstand, zagen de leiders bij de assists (Guillaume De Schryver) en de clean sheets (Beau Reus) hun concurrenten toch weer wat dichterbij sluipen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Guillaume De Schryver kon tijdens de play-offs nog maar één assist afleveren waardoor hij momenteel wel als enige in de dubbele cijfers staat (10). Maar stilaan maar zeker komt er gevaar vanuit de achtergrond. Zo konden Youssef Challouk (RWDM) en Lucas Ribeiro Costa (SK Beveren) alweer een assist aan hun totaal toevoegen waardoor ze nu op acht stuks zitten.

Maar dé man in vorm is ongetwijfeld Gaëtan Hendrickx. De aanvoerder van Deinze zat aan de start van de play-offs nog maar aan drie assists; maar de middenvelder dikte de voorbije weken zijn totaal aan tot acht. Zo was hij afgelopen weekend tegen SL16 FC alweer goed voor twee beslissende passes.

Bij de clean sheets staat er komende zondag een rechtstreeks duel op het programma tussen leider Beau Reus (Beveren) en eerste achtervolger Théo Defourny (RWDM). De doelman van de Brusselaars kon dit weekend naderen tot op twee clean sheets van de Wase goalie. Met nog vier matchen te gaan zal het rechtstreekse duel op de komende speeldag ongetwijfeld mee de doorslag gaan geven.

Goals
17: Barry (Beveren)
14: Stassin (RSCA Futures), Mickaël Biron (RWDM)
13: Thibaut Van Acker (Lierse)

Assists
10: De Schryver (Lierse)
8: Challouk (RWDM), Ribeiro Costa (Beveren), Hendrickx (Deinze)

Clean sheets
10: Reus (Beveren)
8: Defourny (RWDM)
6: Lathouwers (Beerschot), Gies (Dender)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top